Ρόδα

Ρόδα

Γραφικό χωριό στη βόρεια ακτή της Κέρκυρας, με τουριστική υποδομή και λίγους κατοίκους. Τα Ρόδα είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά στα βόρεια του νησιού, όπου ο τουρισμός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Η καρδιά του χωριού είναι η αμμώδης παραλία, η οποία είναι γεμάτη με καταστήματα, μπαρ και ταβέρνες, αλλά υπάρχει και μια σειρά από εγκαταστάσεις κρυμμένες σε στενά δρομάκια πάνω από το σταυροδρόμι στο πίσω μέρος του χωριού.

Θα βρείτε πληθώρα επιλογών σε φαγητό ποτό και ψώνια, αν μπορείτε να απομακρυνθείτε από την αμμώδη παραλία και τη γαλάζια θάλασσα.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, ενώ κάμπινγκ λειτουργεί στη Ρόδα και τους Καρουσάδες.

Στην περιοχή σώζεται ναός του 5ου π.Χ. αι., αρχιτεκτονικά κομμάτια του οποίου στεγάζονται στο Αρχαιολογικό μουσείο. Σημαντικά είναι επίσης τα ευρήματα από το αρχαίο νεκροταφείο, ανάμεσά τους το χρυσό αγαλματίδιο του Πάρη. Στη γύρω περιοχή σώζονται και ερείπιο μεσαιωνικών πύργων, απόδειξη της ανεξάρτητης λειτουργίας του βόρειου τμήματος του νησιού από την κεντρική διοίκηση.

Θα πάτε στις παραλίες της Ρόδας, στην Αχαράβη, στα Λιβαδάκια, στον Άγιο Στέφανο, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Καλαμάκι και στον Απραό.

Ένας ευχάριστος περίπατος θα σας φέρει στα Σφακερά, το παλιό χωριό στις πλαγιές του λόφου, είναι το σπίτι πολλών κατοίκων της Ρόδας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP