Πέραμα

Πέραμα

Μικρό χωριουδάκι μεγάλης γεωλογικής σημασίας πολή κοντά στην πόλη. Το Πέραμα βρίσκεται δίπλα στην πόλη των Ιωαννίνων, σε απόσταση μόλις 4 χιλιόμετρα και αποτελεί το επίκεντρο μιας περιοχής με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω του Σπηλαίου.

Το Σπήλαιο του Περάματος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ωραιότερα των Βαλκανίων και βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα. Τα πόδια του λούζει η λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων, που έγινε ξακουστή με το θρύλο της Κυρά-Φροσύνης και του Αλή Πασά.

Ανήκει στα ασβεστολιθικά σπήλαια και είναι τμήμα κοίτης ποταμού που διανοίχτηκε πριν από 1.500.000 χρόνια περίπου, όταν τα νερά της λίμνης κάλυπταν ολόκληρο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ο λόφος Γκορίτσα ήταν μια νησίδα.

Η περιοχή φημίζεται για την ασημουργεία και τα εργστήρια που δημιουργούν περίτεχνα χειροποίητα ασημικά.

Με βάση τη διαμονή σας στο Πέραμα μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις σημαντικές περιοχές του νομού όπως τα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα, το Θέατρο της Δωδώνης, το νησάκι των Ιωαννίνων, το Μέτσοβο.

 

Πολύ κοντά στο Πέραμα βρίσκονται οι οικισμοί Λιγκιάδες και Αμφιθέα, με εκπληκτική θέα στην πόλη των Ιωαννίνων, τη λίμνη της Παμβωτίδας και το νησάκι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP