Μπενίτσες

Μπενίτσες

Γραφικα χωριουδάκια παλαιότερα, κοσμοπολίτικο κέντρο σήμερα. Οι Μπενίτσες είναι πλέον ένας τόπος με υπερσύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, παραλίες, ταβέρνες, κοσμικά κέντρα και ό,τι χρειάζεστε για ευχάριστες διακοπές και έντονη νυχτερινή ζωή.

Η επίσημη ονομασία του χωριού είναι Μπενίτσες, αναφερόμενο σε ένα σύνολο οικισμών ή περιοχών, αλλά το χωριό είναι πιο οικείο στους ντόπιους στον ενικό ως Μπενίτσα ή και Μπηνίτσα.

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κέρκυρας και στο Δήμο Αχιλλείων, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και εννιά χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας.

Το χωριό αποτελείται από πέντε οικισμούς. Το παλιό παραδοσιακό κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσα από τα γύρω βουνά και παλιά το λέγαμε Πανοχώρι, τον οικισμό Βάσκα, τον οικισμό γύρω από το λιμάνι που παλιά ονομαζόταν Σκάλωμα, το Νέο χωριό και τα Χοντράκια.

Το παλιό κομμάτι του χωριού είναι χτισμένο σε μια εκπληκτικής ομορφιάς τοποθεσία στο κέντρο σχεδόν του νησιού σε μια κοιλάδα που ξεκινάει από το βουνό των Αγίων Δέκα όπου και οι πηγές του υδραγωγείου, και περνώντας ανάμεσα από τα βουνά του Σταυρού και του Γαστουρίου, καταλήγει στη θάλασσα.

Οι Μπενίτσες είναι από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στο νησί με φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους εξοικειωμένους με όλες τις ξένες πολιτιστικές κουλτούρες, ήταν το πρώτο τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας και το μέρος από όπου ξεκίνησε ο τουρισμός και αργότερα απλώθηκε σε ολόκληρο το νησί.

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές όπως ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια με φαγητό για κάθε γούστο από παραδοσιακή Ελληνική μέχρι Κινέζικη κουζίνα, νυχτερινή ζωή με δεκάδες μπαράκια και nightclubs και κυρίως το «καταφύγιο» τουριστικών σκαφών, με μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού πολλών δεκάδων τουριστικών πλοίων και ακόμη περισσότερων μικρών σκαφών αναψυχής.

Διαθέτει καθαρές, βραβευμένες με μπλε σημαία παραλίες από βότσαλα και άμμο με κρυστάλλινα νερά, που προσφέρουν ξαπλώστρες, ανέσεις και πολλά θαλάσσια σπορ και είναι πολύ μεγαλύτερες και βελτιωμένες σε σχέση με τις υποτυπώδεις παραλίες της δεκαετίας του 90.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις πηγές του βρετανικού υδραγωγείου της Κέρκυρας και τα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών με ψηφιδωτά δάπεδα. Θα κολυμπήσετε στις κοσμικές ακτές της περιοχής, με το ψιλό βότσαλο.

Στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού, η χορωδία, ο πολιτιστικός σύλλογος και ο Δήμος οργανώνουν εκδηλώσεις άξιες θαυμασμού. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν, η βραδιά της Ανάστασης, το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, (16-17 Ιουλίου) η γιορτή της Σαρδέλας και η Βάπτιση τα Θεοφάνια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP