Κάβος

Κάβος

Ένα από τα πιο δημοφιλή νεανικά θέρετρα του νησιού με πολυσύχναστη παραλία. Ο Κάβος βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη, και αναμφίβολα αποτελεί την πλέον αξιοποιημένη περιοχή της Λευκίμμης.

Το cavo bianco της ενετικής περιόδου όπου έλαβε χώρα η περίφημη ναυμαχία μεταξύ των Κορινθίων και Αθηναίων στον Πελοποννησιακό πόλεμο σήμερα αποτελεί μια περιοχή με άρτια τουριστική υποδομή και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και για τις ημερήσιες εξορμήσεις που προσφέρει στη Θεσπρωτία, τους Παξούς αλλά και στην Πάργα.

Ο Κάβος είναι ένα χωριό, όπου το χειμώνα δεν έχει κανέναν κάτοικο, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτο με ζωή, καθώς διαθέτει ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, μαγαζιά για σουβενίρ και σούπερμαρκετ.

Σε μικρή απόσταση, κοντά στο ακρωτήρι Ασπρόκαβος με τους χαρακτηριστικούς άσπρους βράχους, βρίσκεται το μικρό οχυρωμένο μοναστήρι της Παναγίας του Αρκουδίλλα, σε υπέροχη τοποθεσία με ωραία θέα. Απέναντι ακριβώς διακρίνεται το γραφικό νησάκι των Παξών, με το οποίο υπάρχει καθημερινή σύνδεση.

Μια από τις πιο πολυσύχναστες και δραστήριες παράλιές και χωριά του νησιού, είναι η μεγάλη παραλία του Κάβου αποτελείται από άμμο, τουριστικά εξοπλισμένη και κατάλληλη για παιδιά. Εκτός από την υπέροχη παραλία του Κάβου, που διαθέτει εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ, μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Μπούκας, του Αϊ-Θανάση, του Αγίου Νικολάου και της Ιτιάς.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP