Κασσιόπη

Κασσιόπη

Κοσμοπολίτικο θέρετρο που αποτελεί ιδανική αφετηρία για την εξερεύνηση της βόρειας πλευράς του νησιού. Η Κασσιόπη είναι ένα μεγάλο, γραφικό και πολύ γοητευτικό χωριό, από τα πιο ανεπτυγμένα του βορρά της Κέρκυρας, το οποίο παρά την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει διατηρεί την όψη του ψαράδικου χωριού που ήταν επί αιώνες και που παραμένει ακόμη και σήμερα.

Η Κασσιόπη υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντικό λιμάνι, έτσι τον 13ο αιώνα η πόλη οχυρώθηκε με κάστρο από τους Ανδηγαύους ηγεμόνες της Κέρκυρας (1267-1386), το οποίο ήταν το παλαιότερο που χτίστηκε στο νησί. Οι Βενετοί κατέστρεψαν το φρούριο αυτό και έχτισαν το δικό τους, τα ερείπια του οποίου μπορείτε να τα δείτε σήμερα να περικλείουν την πλαγιά του λόφου πάνω από λιμάνι.

Την ημέρα μπορείτε να κάνετε ιππασία ή ποδήλατο, ενώ ο ιδανικός τόπος για να περάσετε την βραδιά είναι κοντά στο λιμάνι όπου και υπάρχει μια πλατεία με διάφορα μαγαζιά.

Το χωριό ενδείκνυται για όσους αποζητούν κοσμοπολίτικη και έντονη νυχτερινή ζωή, καθώς διαθέτει πολλά νυχτερινά μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες, αλλά και ζαχαροπλαστεία, σούπερμάρκετ, αρτοποιεία για να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε. Ένας άνετος δρόμος τη συνδέει με τα δυτικά παράλια και έχει καλή σύνδεση με την πόλη της Κέρκυρας.

Στην Κασσιόπη υπάρχουν αρκετές παραλίες, κυρίως βραχώδεις, με πεντακάθαρα όμως νερά. Οι κυριότερες από αυτές είναι ο Καλαμιώνας, η Μπαταριά, η παραλία Πιπίτου και η παραλία Κανόνι.

Αξίζει να επισκεφθείτε τους παραλιακούς οικισμούς Καλάμι και Κουλούρα, που απλώνονται μπροστά σε δυο καταπράσινους δίδυμους όρμους με θαυμάσια θάλασσα και παραδοσιακό σπιτάκια.

Επισκεφθείτε την εκκλησία Κασσιοπίτισσα -χρονολογείται στα 1590-, η οποία πιθανά χτίστηκε πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Κάσσιου Δία και χρονολογείται και στην οποία υπάρχει μια πολύ παλιά εικόνα της Παναγίας.

Η εκκλησία καταστράφηκε το 1537 από τους Τούρκους αλλά αναστηλώθηκε γύρω στα 1590 από τους Ενετούς. Στο εσωτερικό της βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας με το θείο βρέφος, έργο του Θ. Πουλάκη (1670). Θα κολυμπήσετε στην όμορφη παραλία του οικισμού, στον Καλαμώνα και στην Μπαταριά.

Το πανηγύρι της Κασσιόπης γίνεται τον Δεκαπενταύγουστο στο λιμάνι, με πολύ φαγητό και παραδοσιακά κερκυραϊκά τραγούδια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP