Ύψος

Ύψος

Γραφικό κοσμοπολίτικο χωριό με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Ο 'Υψος -15  χιλιόμετρα της πρωτεύουσας- βρίσκεται σε έναν μεγάλο κόλπο, στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορα, την υψηλότερη κορυφή της Κέρκυρας. Είναι ένα ζωντανό θέρετρο, με θαλάσσια σπορ και σχολή καταδύσεων, αρκετά συχνά υπάρχουν δελφίνια στην περιοχή που χοροπηδούν στη θάλασσα.

Η παραλία του Ύψου Χρυσό Μίλι βρίσκεται σε ένα πολύ μεγάλο κόλπο, με καθαρό νερό που δεν βαθαίνει απότομα. Στο άκρο της παραλίας υπάρχει ένα μικρό λιμάνι με ψαρόβαρκες και σκάφη για ενοικίαση, ενώ κατά μήκος της απλώνονται σχολές θαλάσσιων σπορ, κατάδυσης, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και μπαρ που λειτουργούν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Την πιο όμορφη θέα αυτού του κόλπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε συνεχίζοντας βόρεια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Αν και σε άλλα χωριά είναι δύσκολο μετά τις δύο την νύχτα να χορέψετε ή να πιείτε ένα ποτό, ο Ύψος είναι το συνώνυμο της διασκέδασης κι εδώ μπορείτε να διασκεδάσετε δίχως ωράριο. Υπάρχουν club και μπαρ όπου μπορείτε να περάσετε την βραδιά σας. Τα μπαρ αλλά κυρίως τα εστιατόρια μπορείτε να τα βρείτε κατά μήκος της παραλίας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP