Γλυφάδα

Γλυφάδα

Από τις πιο δημοφιλείς και ομορφότερες τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας. Η Γλυφάδα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σε τουριστικό κέντρο χάρη στην απέραντη παραλία με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, που θεωρείται ως μια από τις καλύτερες των Επτανήσων.

Έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης της Κέρκυρας και εκτείνεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα.

Ο Πέλεκας είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο με θαυμάσια θέα (υψόμετρο 220 μέτρα). Στην κορυφή του λόφου λειτουργεί όλο το χρόνο καφέ μπαρ απ’ όπου θα μπορέσετε να θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα. Έξω από το χωριό, σε ένα ύψωμα, το «θρόνο του Κάιζερ» ερχόταν ο Κάιζερ Γουλιέλμος ΙΙ για να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα με θέα τους ελαιώνες και το Ιόνιο Πέλαγος.

Ο μικρός οικισμός της Γλυφάδας –επίνειο του Πέλεκα- έχει μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο κέντρο, με πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαράκια και με υποδομές που συναγωνίζονται επάξια οποιοδήποτε τουριστικό θέρετρο.

Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την παραλία της Γλυφάδας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γκολφ της Κέρκυρας, ο ιππικός όμιλος και η Aqualand, το θαλάσσιο πάρκο του νησιού.

Από τα αξιοθέατα της περιοχής αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, που πήρε το όνομά του από την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε μυρτιές, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και την παραλία της, που προτιμούν συνήθως οι γυμνιστές.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321               (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP