Γλυφάδα

Γλυφάδα

Ο Πέλεκας είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο με θαυμάσια θέα (υψόμετρο 220 μ.). Στην κορυφή του λόφου λειτουργεί όλο το χρόνο καφέ μπαρ απ’ όπου θα μπορέσετε να θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα. Έξω από το χωριό, σε ένα ύψωμα, το «θρόνο του Κάιζερ» ερχόταν ο Κάιζερ Γουλιέλμος ΙΙ για να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα με θέα τους ελαιώνες και το Ιόνιο Πέλαγος.

Η παραλία του είναι η Γλυφάδα, μία από τις ωραιότερες και πιο τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σε τουριστικό κέντρο χάρη στην απέραντη παραλία με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, που θεωρείται ως μια από τις καλύτερες των Επτανήσων. Έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένη και υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. δυτικά της πόλης και εκτείνεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα. Ωραία είναι και η παραλία της Μυρτιώτισσας, που προτιμούν οι γυμνιστές, καθώς και ο Κοντογιαλός.

Ο μικρός οικισμός της Γλυφάδας έχει μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο κέντρο, με πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαράκια και με υποδομές που συναγωνίζονται επάξια οποιοδήποτε τουριστικό θέρετρο.

Σε απόσταση 4 χλμ. από την παραλία της Γλυφάδας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γκολφ της Κέρκυρας, ο ιππικός όμιλος και η Aqualand, το θαλάσσιο πάρκο του νησιού.

Από τα αξιοθέατα της περιοχής αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, που πήρε το όνομά του από την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε μυρτιές.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP