Γλυφάδα

Γλυφάδα

Ο Πέλεκας είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο με θαυμάσια θέα (υψόμετρο 220 μ.). Στην κορυφή του λόφου λειτουργεί όλο το χρόνο καφέ μπαρ απ’ όπου θα μπορέσετε να θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα. Έξω από το χωριό, σε ένα ύψωμα, το «θρόνο του Κάιζερ» ερχόταν ο Κάιζερ Γουλιέλμος ΙΙ για να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα με θέα τους ελαιώνες και το Ιόνιο Πέλαγος.

Η παραλία του είναι η Γλυφάδα, μία από τις ωραιότερες και πιο τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σε τουριστικό κέντρο χάρη στην απέραντη παραλία με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, που θεωρείται ως μια από τις καλύτερες των Επτανήσων. Έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένη και υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. δυτικά της πόλης και εκτείνεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα. Ωραία είναι και η παραλία της Μυρτιώτισσας, που προτιμούν οι γυμνιστές, καθώς και ο Κοντογιαλός.

Ο μικρός οικισμός της Γλυφάδας έχει μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο κέντρο, με πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαράκια και με υποδομές που συναγωνίζονται επάξια οποιοδήποτε τουριστικό θέρετρο.

Σε απόσταση 4 χλμ. από την παραλία της Γλυφάδας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γκολφ της Κέρκυρας, ο ιππικός όμιλος και η Aqualand, το θαλάσσιο πάρκο του νησιού.

Από τα αξιοθέατα της περιοχής αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, που πήρε το όνομά του από την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε μυρτιές.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP