Γαστούρι

Γαστούρι

Γραφικό χωριό με στολίδι τη πηγή της Ελισσάβετ μπροστά στο τεράστιο πλάτανο. Στο χωριό Γαστούρι βρίσκεται το περίφημο Αχίλλειο, το ανάκτορα της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσυ), ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Το χωριό Γαστούρι απέχει 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας και είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας χωριό.

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η Βασίλισσα έχτισε το ανάκτορο μετά από μία επίσκεψή της στην Κέρκυρα με σκοπό να απομακρυνθεί από τις δολοπλοκίες της αυλής των Αμβούργων, που την είχαν κουράσει και στεναχωρήσει.

Το παλάτι και η παρουσία της πριγκίπισσας Σίσσυς κατέστησε το μέρος το νούμερο ένα προορισμό για την κερκυραϊκή αφρόκρεμα.

Το Γαστούρι ήταν προορισμός όλων των ευκατάστατων κερκυραϊκών οικογενειών με αποτέλεσμα να μπορείτε να θαυμάσετε τις επιβλητικές μεγαλοπρεπείς κατοικίες στις οποίες παραθέριζαν οι καλύτερες οικογένειες της εποχής.

Για τις καλοκαιρινές σας βουτιές θα πάτε στον παραλιακό δρόμο, νότια, που οδηγεί στις Μπενίτσες.

Αξίζει να επισκεφθείτε, επίσης, τις εκκλησίες της Παναγίας της Οδηγήτριας, του Αγίου Μαρκιανού, του Αγίου Νικολάου, των Ταξιαρχών και της Αγίας Κυριακής λίγο έξω από το χωριό και τη μισοερειπωμένη πια γέφυρα του Κάιζερ, που ένωνε το Αχίλλειο με την παραλία στις Μπενίτσες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP