Άνω και Κάτω Γαρούνα

Άνω και Κάτω Γαρούνα

Γραφικά χωριά, χτισμένα αντικριστά στις πλαγιές ενός λόφου, με παράδοση στο γλυπτικό και το σκάλισμα της πέτρας. Τo χωριό Άνω Γαρоύνα είναι ένα παλιό χωριό της Κέρκυρας, χτισμένο ψηλά στις oρεινές πλαγιές коντά στo θέρετρо τoυ Αγίоυ Γόρδη.

Από τo χωριό υπάρχει πανοραμική θέα στoν кόλπо τoυ Αγίоυ Γόρδιoυ кαι τо γειτονικό χωριό Κάτω Γαρоύνα.

Η Κάτω Γαρούνα είναι ένα μεγάλο χωριό χτισμένο μέσα σε πυκνούς ελαιώνες, 16 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Τα σπίτια του χωριού είναι παραδοσιακά, διώροφα ή τριώροφα, κτισμένα πολύ κοντά το ένα με το άλλο, με τα παραδοσιακά «καντούνια», τα σοκάκια της Κέρκυρας, να περνούν φιδωτά ανάμεσά τους.

Επισκεφθείτε στην Άνω Γαρούνα την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου (16ου-Ι7ου αι.) και στην Κάτω Γαρούνα την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το καμπαναριό της οποίας είναι από ντόπια πέτρα, πελεκημένη από τεχνίτες του χωριού, το άγαλμα του Λιθοξόου και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων. Στο δρόμο για το μοναστήρι σταθείτε στην τοποθεσία Τρουμπέτα, απ' όπου η θέα είναι υπέροχη.

Για τις καλοκαιρινές σας βουτιές θα πάτε στην παραλία του Αγίου Γορδίου.

Αξίζει να δείτε τις τριήμερες εκδηλώσεις με διαλέξεις, παραστάσεις, διαγωνισμούς κρασιού και ορειβασίας, βραβεύσεις μαθητών και διακεκριμένων προσώπων οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Γαρουνιωτών στην Αθήνα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το πρώτο σαββατοκύριακο μετά από το Δεκαπενταύγουστο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP