Έρμονες

Έρμονες

Η καταπράσινη κοιλάδα του Ρόπα και η πανέμορφη παραλία με τα εντυπωσιακά βράχια, τα κρυστάλλινα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι ανάμεικτο με άμμο συνθέτουν την εικόνα του τουριστικού οικισμού. Οι Έρμονες είναι φωλιασμένοι σε έναν αμμώδη κόλπο, ανάμεσα σε δύο απόκρημνες πλαγιές στην δυτική ακτή της Κέρκυρας.  Ο οικισμός έχει υψόμετρο 195 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στη “μέση ” της Κέρκυρας και απέχει 15,5 χιλιόμετρα από την πόλη και 14,5 από το αεροδρόμιο.

Ήταν η αγαπημένη περιοχή του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη και σύμφωνα με την παράδοση ο τόπος όπου έγινε η συνάντηση του Οδυσσέα και της Ναυσικάς και εκεί σώζονται ίχνη από κατοικίες Νεολιθικής εποχής και της εποχής του Χαλκού.

Όσο για την παραλία τους, θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Φανταστείτε μία τεράστια αμμώδη παραλία με βότσαλα, γεμάτη από βλάστηση και καταπράσινους λόφους. Στις παραλίες του μικρού όρμου Ερμόνων, επίσης, λειτουργεί και σχολή καταδύσεων. Δύο χιλιόμετρα νότια του χωριού, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία της Μυρτιδιώτισσας, που προτιμούν οι γυμνιστές, σ’ ένα υπέροχο τοπίο, χωρίς κίνηση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, σε μία κατάφυτη περιοχή γεμάτη έλατα, που χτίστηκε από έναν Τούρκο το 14ο αι. Στις Έρμονες υπάρχει μεγάλο γήπεδο γκολφ, αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα.

Ο οικισμός των Ερμόνων διαθέτει τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δύο εστιατόρια, μια καφετέρια-μπαρ και ένα μίνι μάρκετ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP