Δασιά

Δασιά

Μια κατάφυτη ακτή, οι ελιές που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, η οργανωμένη παραλία της, μία από τις καλύτερες του νησιού, και η άριστη τουριστική υποδομή ανέδειξαν τη Δασιά σε ένα από τα πολυσύχναστα θέρετρα της Κέρκυρας. Βρίσκεται ανάμεσα στα δύο πιο τουριστικά χωριά της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας, από τα νότεια η Γουβιά και από τα βόρεια ο Ύψος.

Η παραλία της Δασιάς με βότσαλα και άμμο είναι πολύ στενή και μεγάλη σε μήκος, αλλά εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες για όποιον επιθυμεί μόνο να χαλαρώσει και να κάνει θαλάσσια σπορ όπως για παράδειγμα θαλάσσιο σκι.

Η θάλασσα σε αυτό το σημείο ακτής είναι ήρεμη σχεδόν επίπεδη και απο την παραλία μπορείτε να θαυμάσετε τα βουνά της Αλβανίας και της ενδοχώρας. Εκτός από τη μεγάλη αμμουδιά της Δασιάς, στα παράλια του κόλπου θα ανακαλύψετε μικρότερους κολπίσκους, περισσότερο ήσυχους αλλά εξίσου ειδυλλιακούς.

Η Δασιά είναι ένα χωριό και αυτό εξοπλισμένο τουριστικά και για τις υπηρεσιές του και για τις οικιστικές, ξενοδοχειακές και αθλητικές υποδομές.

Στην όμορφη αυτή γωνιά της Κέρκυρας υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του club Mediteranne με τις χαρακτηριστικές ψάθινες καλύβες που προσθέτουν έναν εξωτικό τόνο στην περιοχή.

Ένα χωριό για τους νέους που επιθυμούν να διασκεδάσουν κατά την διάρκεια της νύχτας και για να περάσουν την ημέρα στην παραλία κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη βίλα Μιμπέλι γοτθικού ρυθμού, λίγο έξω από το χωριό. Στη Δασιά και τη γειτονική Κάτω Κορακιάνα υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, καθώς και οργανωμένα κάμπινγκ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 26613 65321                (+30) 26610 96916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP