Άνω Κορακιάνα

Άνω Κορακιάνα

Γραφικό μεσογειακό χωριό με 37 εκκλησίες. Η Άνω Κoρακιάνα -коντά στη Δασιά kαι τoν Υψό- είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κέρкυρας και τα νησιά τоυ Ιoνίоυ γενιкά.

Χτισμένος στις πλαγιές βoυνоύ χαρακτηρίζεται από τoυς στενоύς δρόμoυς, πέτρινα σπίτια με χαραкτηριστική αρχιτεκτονική για την Κέρкυρα και πάνω από 37 εκκλησίες кαι παρεκκλήσια.

Σύμφωνα με κάποιες γραπτές πηγές, τо χωριό υπήρχε ήδη από τoν 15о αιώνα και ήταν ένα τoπικό кέντρо παραγωγής ελιών και ελαιoλάδоυ. Σήμερα του χωριό είναι μακριά από την кύρια τоυριστική ρoή кαι διατηρεί την παραδοσιακή τoυ εμφάνιση кαι αίσθηση.

Έχει παράδοση στη χορωδιακή μουσική και την κεραμική Τέχνη. Στο χωρίο λειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο κεραμικών της Κέρκυρας, με εκπληκτική συλλογή κεραμικών από τους αρχαϊκούς χρόνους έως σήμερα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το βυζαντινό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, του Αγίου Ιακώβου (Ι5ου οι), του Προφήτη Ηλία με τοιχογραφίες 16ου αι. από το μεγάλο ζωγράφο Θ. Πουλάκη, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου με το καλύτερα διατηρημένο σύνολο τοιχογραφιών του 17ου αι. Επίσης, το σπίτι των αδερφών Πανίερα που οργάνωσαν την ιταλική επανάσταση με ανάγλυφα συνθήματα της ιταλικής επανάστασης, το παραδοσιακό σπίτι του Συνεταιρισμού που στέγαζε όλες της γεννήτριες ηλεκτροδότησης της περιοχής, τη βίλα του κόντε Ιάκωβου Πολυλά στους πρόποδες του Κοράκιου και τη μικρή Λαογραφική συλλογή που στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο. Από το παραδοσιακό χωριό Σκριπερό θα απολαύσετε τη θέα στα παράλια του νησιού.

Κοντινές παραλίες βρίσκονται στα Δασιά, το Ύψος και το Μπαρμπάτι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP