Αλυκές

Αλυκές

Τουριστική παραλιακή τοποθεσία, που πήρε το όνομά της από τις αλυκές που υπήρχαν εκεί. Οι Αλυκές Λευκίμμης βρίσκονται τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο θέρετρο. Στην περιοχή λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγόριων και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Η παραλία των Αλυκών βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες ακτές του νησιού και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Η ακτή διαθέτει υπέροχες αμμουδιές, βότσαλα και η θάλασσα προσφέρει ασφαλή πρόσβαση, αφού είναι ομαλή και τα νερά είναι ρηχά για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Η παραλία των Αλυκών είναι περίπου έκτασης 2,5 χιλιομέτρων και ακτηρίζεται από το υπέροχο φυσικό τοπίο, τα καταγάλανα νερά και την πλούσια πανίδα της. Οι Αλυκές Λευκίμμης έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, κάτι που αποδεικνύει η σημασία του οικότοπου, καθώς και τα σπάνια προστατευόμενα είδη πουλιών (πάνω από 180), τα οποία ζουν στην έκταση της παραλίας και στις Αλυκές.

Στον ευρύτερο χώρο της ακτής υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις όπως, ενοικιαζομένων αυτοκινήτων/ μηχανάκια/ ποδήλατα, θαλάσσια, που παρέχουν πλήρη και ειρηνική χαλάρωση. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης ενοικιαζόμενα διαμερίσματα παραλία Αλυκές έχει μήκος 200 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα.

Αξίζει να οργανώσετε εκδρομές στα καταπράσινα μεσογειακά χωριά Ποταμό, Άγιο Ιωάννη και Εβρόπουλοι όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας Καποδίστρια, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 2661365321                (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP