Άγιος Γεώργιος Πάγων

Άγιος Γεώργιος Πάγων

Παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό, που βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο. Η οργανωμένη αμμώδης παραλία του διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Πολύ κοντά είναι και η όμορφη παραλία του Αρίλλα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό μεσογειακό χωριό Πάγοι και τον Αφιώνα, μια μικρή χερσόνησο που εισβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, όπου εκτός από το μαγευτικό τοπίο και την καθαρή θάλασσα θα απολαύσετε φρεσκότατο ψάρι.

Είναι οικισμός που δημιουργήθηκε στο τρίτο τέταρτο του 20ου αιώνα χάρη στην ανάπτυξη του τουρισμού. Τα μοναδικά προϋφιστάμενα κτήρια είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (αναφέρεται ήδη σε καταλόγους εκκλησιών των αρχών του 18ου αιώνα), το μαγαζί και σπίτι του Τσιμπουγή στο νότιο άκρο της παραλίας (κτήριο του 18ου αιώνα) και το μαγαζί του Τάγκου απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (αρχές 20ου αιώνα).

Στο νότιο τμήμα του όρμου δίπλα στο σπίτι Τσιμπουγή, εκτός και εντός της θάλασσας, σώζωνται ερείπια και θεμέλια παλαιότερου οικισμού που καταστράφηκε από κατολισθήσεις απροσδιόριστης περιόδου.


Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP