Άγιος Γεώργιος Πάγων

Άγιος Γεώργιος Πάγων

Παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό, που βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο. Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι ένα ευχάριστο, ήσυχο θέρετρο σε ένα πανέμορφο κόλπο, και απέχει 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Το θέρετρο του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται κρυμμένο αρκετά χιλιόμετρα κάτω από ένα δρόμο με στροφές. Μερικοί αποκαλούν το χωριό, έναν παράδεισο για τους λάτρεις των ήσυχων και ξεκούραστων διακοπών.

Διαθέτει οργανωμένη αμμώδης παραλία, η οποία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την ΕΟΚ, ενώ είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, καθώς παρέχει εξοπλισμό. Έχει χρυσή αμμουδιά που εκτείνεται σε μια λωρίδα πέντε χιλιομέτρων, με σμαραγδένια νερά σαν καθρέφτης, ενώ ολόκληρη η παραλία περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και πεύκα. Πολύ κοντά είναι και η όμορφη παραλία του Αρίλλα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό μεσογειακό χωριό Πάγοι και τον Αφιώνα, μια μικρή χερσόνησο που εισβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, όπου εκτός από το μαγευτικό τοπίο και την καθαρή θάλασσα θα απολαύσετε φρεσκότατο ψάρι.

Είναι οικισμός που δημιουργήθηκε στο τρίτο τέταρτο του 20ου αιώνα χάρη στην ανάπτυξη του τουρισμού. Τα μοναδικά προϋφιστάμενα κτήρια είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (αναφέρεται ήδη σε καταλόγους εκκλησιών των αρχών του 18ου αιώνα), το μαγαζί και σπίτι του Τσιμπουγή στο νότιο άκρο της παραλίας (κτήριο του 18ου αιώνα) και το μαγαζί του Τάγκου απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (αρχές 20ου αιώνα).

 

Στο νότιο τμήμα του όρμου δίπλα στο σπίτι Τσιμπουγή, εκτός και εντός της θάλασσας, σώζωνται ερείπια και θεμέλια παλαιότερου οικισμού που καταστράφηκε από κατολισθήσεις απροσδιόριστης περιόδου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26613 62782           (+30) 26610 29156          (+30) 266 205 2199               (+30) 2661096916

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP