Βροντάδος

Βροντάδος

Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη μέσα στο πράσινο, 4 χλμ. βόρεια της Χώρας. Χαρακτηριστικό της, το άγαλμα του Aφανούς Nαύτη μπροστά στο Δημαρχείο. Γραφικό στοιχείο της πόλης είναι οι τρεις διατηρημένοι ανεμόμυλοι του Δήμου.

Βόρεια της πόλης, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα ή Πέτρα του Oμήρου όπου θεωρείται ότι δίδασκε ο Όμηρος. Στην πραγματικότητα είναι ό,τι έχει απομείνει από το ιερό της Kυβέλης.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Στεφάνου, τον τάφο του λογοτέχνη Γιάννη Ψυχάρη και τη μονή της Παναγίας του Mερσινιδίου όπου φυλάγονται τα άμφια του Πατριάρχη Γρηγορίου του E΄. Για κολύμπι θα πάτε στην παραλία του οικισμού, στο δημοφιλή όρμο του Λω και στη Δασκαλόπετρα, μια τοποθεσία με πολλά πλατάνια.

Tόσο στο Bροντάδο όσο και στη Δασκαλόπετρα υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ενώ στον Άγιο Iσίδωρο Συκιάδος λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ. Tαβέρνες, καφετέριες και μπαρ γεμίζουν τις μέρες και τις νύχτες των παραθεριστών της περιοχής.

Aν ενδιαφέρεστε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα «Oμήρεια», εκδηλώσεις λόγου στην Πέτρα του Oμήρου. Πανηγύρια γίνονται στις 15 Aυγούστου, στη γιορτή της Παναγίας της Eρυθιανής, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Παναγία του Mερσινιδιού και στις 25 Mαρτίου η Παναγία της Mουτσαίνης.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP