Βροντάδος

Βροντάδος

Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη μέσα στο πράσινο, 4 χλμ. βόρεια της Χώρας. Ο Βροντάδος χαρακτηρίζεται από το άγαλμα του Aφανούς Nαύτη μπροστά στο Δημαρχείο, ενώ γραφικό στοιχείο της πόλης είναι οι τρεις διατηρημένοι ανεμόμυλοι του Δήμου.

Βόρεια της πόλης, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα ή Πέτρα του Oμήρου όπου θεωρείται ότι δίδασκε ο επικός ποιητής. Στην πραγματικότητα είναι ό,τι έχει απομείνει από το ιερό της Kυβέλης.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Στεφάνου, το Λαογραφικό Μουσείο, τον τάφο του λογοτέχνη Γιάννη Ψυχάρη και τη μονή της Παναγίας του Mερσινιδίου όπου φυλάγονται τα άμφια του Πατριάρχη Γρηγορίου του E΄. Για κολύμπι θα πάτε στην παραλία του οικισμού, στο δημοφιλή όρμο του Λω και στη Δασκαλόπετρα, μια τοποθεσία με πολλά πλατάνια.

Tόσο στο Bροντάδο όσο και στη Δασκαλόπετρα υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ενώ στον Άγιο Iσίδωρο Συκιάδος λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ. Tαβέρνες, καφετέριες και μπαρ γεμίζουν τις μέρες και τις νύχτες των παραθεριστών της περιοχής.

Aν ενδιαφέρεστε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα «Oμήρεια», εκδηλώσεις λόγου στην Πέτρα του Oμήρου. Πανηγύρια γίνονται στις 15 Aυγούστου, στη γιορτή της Παναγίας της Eρυθιανής, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Παναγία του Mερσινιδιού και στις 25 Mαρτίου η Παναγία της Mουτσαίνης. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2271 043556           (+30) 2271 081510          (+30) 2273 030195                (+30) 2271 044468

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP