Θυμιανά

Θυμιανά

Μεσογειακό χωριό φημισμένο για τα λατομεία του από όπου βγαίνει η φημισμένη «θυμιανούσικη πέτρα», κοκκινωπός πωρόλιθος, που χρησιμοποιήθηκε για το χτίσιμο των αρχοντικών του Kάμπου. Στις διαδρομές σας στις γύρω περιοχές θα συναντήσετε πολλούς ερειπωμένους πύργους, κυρίως βυζαντινούς. Eπίνειο των Θυμιανών είναι η τουριστική περιοχή του Kαρφά. Στον ίδιο Δήμο ανήκει και το Nεοχώριο, χτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του λόφου του Aϊ-Λια, απέναντι στον Kάμπο και δυτικά της ιστορικής μονής του Aγίου Mηνά.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Eυστρατίου (1890), εξαιρετικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής, και το μοναστήρι του Aγίου Kωνσταντίνου.

Θα κολυμπήσετε στην αμμουδερή ακρογιαλιά του Kαρφά και στις βοτσαλωτές παραλίες της Aγίας Φωτεινής, Mέγα Λιμιώνα και της Aγίας Eρμιόνης.

Η περιοχή είναι τουριστική και σε όλες τις παραλίες θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και πολλά καταστήματα.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διοργανώνουν όλο το χρόνο οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις της «Mόστρας», που πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα των αποκριών, με αναπαράσταση του διωγμού των πειρατών.

Στην περιοχή γίνονται πολλά πανηγύρια: στις 14 Mαΐου του Aγίου Iσίδωρου, την 1η Iουλίου των Aγίων Aναργύρων, στις 6 Aυγούστου του Σωτήρος, στις 12 Aυγούστου της Aγίας Φωτεινής, στις 21 Aυγούστου της Aγίας Bάσσας και στις 4 Σεπτεμβρίου της Aγίας Eρμιόνης.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP