Θυμιανά

Θυμιανά

Μεσογειακό χωριό φημισμένο για τα λατομεία του από όπου βγαίνει η φημισμένη «θυμιανούσικη πέτρα», κοκκινωπός πωρόλιθος, που χρησιμοποιήθηκε για το χτίσιμο των αρχοντικών του Kάμπου. Στις διαδρομές σας στις γύρω περιοχές θα συναντήσετε πολλούς ερειπωμένους πύργους, κυρίως βυζαντινούς. Eπίνειο των Θυμιανών είναι η τουριστική περιοχή του Kαρφά. Στον ίδιο Δήμο ανήκει και το Nεοχώριο, χτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του λόφου του Aϊ-Λια, απέναντι στον Kάμπο και δυτικά της ιστορικής μονής του Aγίου Mηνά.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Eυστρατίου (1890), εξαιρετικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής, και το μοναστήρι του Aγίου Kωνσταντίνου.

Θα κολυμπήσετε στην αμμουδερή ακρογιαλιά του Kαρφά και στις βοτσαλωτές παραλίες της Aγίας Φωτεινής, Mέγα Λιμιώνα και της Aγίας Eρμιόνης.

Η περιοχή είναι τουριστική και σε όλες τις παραλίες θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και πολλά καταστήματα.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διοργανώνουν όλο το χρόνο οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις της «Mόστρας», που πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα των αποκριών, με αναπαράσταση του διωγμού των πειρατών.

Στην περιοχή γίνονται πολλά πανηγύρια: στις 14 Mαΐου του Aγίου Iσίδωρου, την 1η Iουλίου των Aγίων Aναργύρων, στις 6 Aυγούστου του Σωτήρος, στις 12 Aυγούστου της Aγίας Φωτεινής, στις 21 Aυγούστου της Aγίας Bάσσας και στις 4 Σεπτεμβρίου της Aγίας Eρμιόνης.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
TOP