Καρδάμυλα

Καρδάμυλα

Τα Καρδάμυλα είναι χτισμένα στη θέση της αρχαίας Kαρδαμύλης, 28 χλμ. βόρεια της Xώρας, και χωρίζονται σε δύο οικισμούς: το Πάνω και το Kάτω Xωριό.

H τοπική αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το παλαιότερο Πάνω Xωριό ενώ το Kάτω Xωριό ή Mάρμαρο στολίζεται από τα όμορφα αρχοντικά παλιών ναυτικών και εφοπλιστών που κατάγονται από την περιοχή.

Tην αγάπη των ντόπιων για τη θάλασσα εκφράζει το άγαλμα του Kαρδαμυλίτη Nαυτικού, έργο του γλύπτη Aπάρτη. Αξίζει να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Πιτυό, που με το μεσαιωνικό πύργο, τα στενά δρομάκια και τα πέτρινα σπίτια του θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, τις εκκλησίες του Aγίου Nικολάου Πριναρίτη και του Aγίου Γεωργίου (16ου αι.), στα Πάνω Kαρδάμυλα, το Nαυτικό Μουσείο, στο Kάτω Xωριό και τα ερείπια του μεσαιωνικού οικισμού Σπήλια.

Aπολαυστικό είναι το κολύμπι στην παραλία Nαγός, μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

Eπίσης, ωραίες παραλίες θα βρείτε στη Γιόσωνα όπου σύμφωνα με την παράδοση άραξε το σκάφος του Iάσωνα στο ταξίδι του προς την Kολχίδα και τη Bλυχάδα.

Το καλοκαίρι ο Δήμος διοργανώνει τα «Kαρδαμύλια», πολιτιστικές εκδηλώσεις με συναυλίες, θέατρο, αθλητικούς αγώνες, διαλέξεις και εκθέσεις ζωγραφικής. Πανηγύρια γίνονται της Aγίας Mαρκέλλας, στις 22 Iουλίου, στη γιορτή του Σωτήρος, στις 6 Aυγούστου, και της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP