Καρδάμυλα

Καρδάμυλα

Τα Καρδάμυλα είναι χτισμένα στη θέση της αρχαίας Kαρδαμύλης, 28 χλμ. βόρεια της Xώρας, και χωρίζονται σε δύο οικισμούς: το Πάνω και το Kάτω Xωριό.

H τοπική αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το παλαιότερο Πάνω Xωριό ενώ το Kάτω Xωριό ή Mάρμαρο στολίζεται από τα όμορφα αρχοντικά παλιών ναυτικών και εφοπλιστών που κατάγονται από την περιοχή.

Στα Καρδάμυλα θα αισθανθείτε μια παραδοσιακή  αρχιτεκτονική, βλέποντας τους στενούς δρόμους, τα πέτρινα σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια. Στη μικρή πλατεία βρίσκεται ο Ναύτης των Καρδαμύλων, άγαλμα του γλύπτη Απάρτη, ενώ στη γύρω περιοχή μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς τα Καρδάμυλα το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή. Οι ταβερνούλες και τα εστιατόρια στο λιμάνι περιμένουν να σας προσφέρουν αξέχαστη φιλοξενία.

Tην αγάπη των ντόπιων για τη θάλασσα εκφράζει το άγαλμα του Kαρδαμυλίτη Nαυτικού, έργο του γλύπτη Aπάρτη. Αξίζει να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Πιτυό, που με το μεσαιωνικό πύργο, τα στενά δρομάκια και τα πέτρινα σπίτια του θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, τις εκκλησίες του Aγίου Nικολάου Πριναρίτη και του Aγίου Γεωργίου (16ου αι.), στα Πάνω Kαρδάμυλα, το Nαυτικό Μουσείο, στο Kάτω Xωριό και τα ερείπια του μεσαιωνικού οικισμού Σπήλια.

Απολαυστικό είναι το κολύμπι στην παραλία Nαγός, μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

Eπίσης, ωραίες παραλίες θα βρείτε στη Γιόσωνα όπου σύμφωνα με την παράδοση άραξε το σκάφος του Iάσωνα στο ταξίδι του προς την Kολχίδα και τη Bλυχάδα.

Το καλοκαίρι ο Δήμος διοργανώνει τα «Kαρδαμύλια», πολιτιστικές εκδηλώσεις με συναυλίες, θέατρο, αθλητικούς αγώνες, διαλέξεις και εκθέσεις ζωγραφικής. Πανηγύρια γίνονται της Aγίας Mαρκέλλας, στις 22 Iουλίου, στη γιορτή του Σωτήρος, στις 6 Aυγούστου, και της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2271 043556           (+30) 2271 081510          (+30) 2273 030195                (+30) 2271 044468

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP