Αγιάσματα

Αγιάσματα

Μικρός παραλιακός οικισμός, γνωστός για τις ιαματικές πηγές του, που λειτουργούν τους θερινούς μήνες με τη φροντίδα του Δήμου Χίου. Βρίσκεται 61 χλμ. βορειοδυτικά της Χώρας και είναι επίνειο του χωριού Kέραμος.

Η κοιλάδα Αγιασμάτων, ένα ήρεμο και ανεπιτήδευτο φυσικό περιβάλλον, προσφέρει διάφορες δραστηριότητες, όπως το κέντρο ιαματικών λουτρών και σπα, καθώς και ένα δίκτυο άνω των 55 χιλιομέτρων παλιών μονοπατιών για πεζοπορίες. Ανεξαρτήτως ηλικίας, η κοιλάδα Αγιασμάτων είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τη φροντίδα της υγείας και την απόλαυση ηρεμίας, χαλάρωσης ευεξίας.

Η περιοχή προσφέρεται για μπάνια  στις αξιόλογες παραλίες, πεζοπορικό τουρισμό, διαδρομές με ποδήλατο και φυσικές εξερευνήσεις.

Στα κοντινά αξιοθέατα συγκαταλέγονται και τα  μη ενεργά πλέον μεταλλεία αντιμονίου, που αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη της τοπικής ιστορίας, Επίσης μπορείτε να ανακαλύψετε τα γραφικά εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ζώνης, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αμπελοκαλλιέργειες του Αριούσιου Οίνου και λειτουργεί και τοπικό Οινοποιείο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2271 043556           (+30) 2271 081510          (+30) 2273 030195                (+30) 2271 044468

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP