Καλύβες

Καλύβες

Καλύβες... Παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του κόλπου της Σούδας, με ωραία αμμουδιά και τουριστική ανάπτυξη. Πάνω από το χωριό, στα Mεγάλα Xωράφια, βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου της αρχαίας πόλης Άπτερα, με θέα σε όλο τον κόλπο της Σούδας, σε απόσταση 4 χλμ. η Aλμιρίδα και λίγο παρακάτω η Πλάκα, όμορφα χωριουδάκια με αμμουδιές, ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Γενικά γύρω από τις Kαλύβες υπάρχουν πολλά γραφικά χωριά και πολλές παραλίες, με άμμο και βότσαλα και ρηχά, καθαρά νερά όπου μπορεί κανείς να κάνει μικρές εξορμήσεις.

Οι Καλύβες βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου της Σούδας μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων και 40 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μία ήσυχη πόλη, με περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες, αλλά χωρίς να δημιουργείται ο ενοχλητικός συνωστισμός. Έτσι αποτελεί ιδανικό μέρος για ξέγνοιαστες και ευχάριστες διακοπές δίπλα στη θάλασσα, αλλά και εξαίσιο ορμητήριο για ημερήσιες εκδρομές στις γύρω τοποθεσίες για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την περιοχή.

Η πόλη είναι χτισμένη σε εξαιρετικά προνομιακή θέση ανάμεσα στο Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη, που υψώνονται εντυπωσιακά στα νότια, περιτριγυρισμένη από εκτάσεις με ελαιώνες και αμπέλια. Δύο μικρά ποτάμια, ο Ξυδάς και ο Κοιλιάρης διασχίζουν τις Καλύβες. Πιστεύεται ότι οι Καλύβες οφείλουν το όνομά τους στους Άραβες που εισέβαλαν στην περιοχή το 828μ.Χ. κ αι έφτιαξαν "καλύβες" για να μείνουν.

Στις Καλύβες υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβερνες, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπια φαγητά. Υπάρχουν, επίσης, καφενεία και κάποιες καφετέριες - μπαρ. Στην παραλία των Καλυβών με την χρυσή άμμο μπορείτε να απολαύσετε στιγμές ξεκούρασης.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2821 341600           (+30) 2821 025700          (+30) 2821 084111                (+30) 2821 024601

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP