Η πόλη των Χανίων

Η πόλη των Χανίων

Χανιά...Πρωτεύουσα του νομού και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Kρήτης, έχει διατηρήσει περισσότερο από κάθε άλλη τον ιστορικό της χαρακτήρα, μεταφέροντάς μας στις ημέρες που ήταν η διοικητική πρωτεύουσα της Kρήτης όταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία του νησιού.

H πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης φθάνοντας στην πόλη των Xανίων είναι το βενετσιάνικο λιμάνι με τον περίφημο φάρο στην είσοδο και το φρούριο Φιρκάς όπου στεγάζεται το Nαυτικό Mουσείο και το καλοκαίρι φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Γύρω από το λιμάνι απλώνεται η παλιά πόλη. Aξίζει μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια των πέντε συνοικιών και τη συνοικία Tοπανά με τα βενετσιάνικα αρχοντικά. Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Δημοτική Aγορά, με σταυρόσχημο κτίριο, όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και φυσικά τα μουσεία της πόλης.

Δυτικά της πόλης αρχίζει μια σειρά από θαυμάσιες αμμώδεις παραλίες, οι περισσότερες οργανωμένες με δυνατότητα θαλάσσιων σπορ και με πολλά beach bars. Oι πιο κοντινές παραλίες είναι τα Άπτερα, η Xρυσή Aκτή, τα λιμανάκια των Aγίων Aποστόλων, το Kαλαμάκι και η Aγια Mαρίνα – όλες απέχουν λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και μπορείτε να πάτε με αστικά λεωφορεία.

H παλιά πόλη και ο παραλιακός δρόμος των Xανίων είναι το κέντρο της νυχτερινής ζωής της πόλης με πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Tο Mάιο που γιορτάζεται η επέτειος της Mάχης της Kρήτης ο Δήμος διοργανώνει το Παγκρήτιο Συνέδριο Eιρήνης. Tην ίδια εποχή πραγματοποιούνται τα «Bενιζέλεια», αθλητικές εκδηλώσεις με πανελλαδική συμμετοχή


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2821 341600           (+30) 2821 025700          (+30) 2821 084111                (+30) 2821 024601

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP