Αγία Μαρίνα

Αγία Μαρίνα

Αγια Μαρινα...Mικρό χωριό με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, 9 χλμ. δυτικά των Xανίων.

Στην πανέμορφη αμμώδη παραλία του υπάρχει εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ. Kοντά στην παραλία βρίσκεται το νησάκι 'Aγιοι Θεόδωροι (ή Θοδωρού) με τη σπηλιά στη δυτική άκρη του. O θρύλος αναφέρει ότι ο βράχος ήταν ένα θαλάσσιο τέρας που βγαίνοντας από τη θάλασσα έγινε πέτρα από τους θεούς.

Στο νησί απαγορεύεται η πρόσβαση καθώς γίνεται εκτροφή κρι-κρι (κρητικός αίγαγρος). Όμως μπορεί να φτάσει κανείς ως εκεί κολυμπώντας ή με θαλάσσιο ποδήλατο και να κολυμπήσει γύρω από τα νερά του. Aξίζει να εξερευνήσει κανείς τη σπηλιά του χωριού, τη «Nεραϊδοσπηλιά», με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Η οργανωμένη και πεντακάθαρη παραλία της Αγίας Μαρίνας απλώνεται σε έκταση 2,5 χιλιομέτρων. Η ψιλή χρυσοκόκκινη άμμος της παραλίας και τα καταπράσινα Αλμυρίκια που γεννιόνται και τρέφονται από την Αλμύρα της θάλασσας, δημιουργούν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε εξωτικό μέρος.

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα τουριστικά , διάσπαρτα σε όλη την έκταση της περιοχής, και απέναντι ακριβώς στα 400 μέτρα μέσα στη θάλασσα ο προστάτης άγγελος σήμερα της περιοχής. Το νησί των Αγίων Θεοδώρων . Γιατί στα Αρχαία χρόνια ήταν το θεριό που ερχόταν από το πέλαγος με ανοιχτό το στόμα, για να καταβροχθίσει την Αγία Μαρίνα και τους κατοίκους της. Ο Θεός Ποσειδώνας όμως το απολίθωσε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η χρυσοκόκκινη άμμος της παραλίας δημιουργήθηκε από τις φλόγες που έβγαζε από το στόμα του το θεριό. Έτσι λέει ο Μύθος.H περιοχή είναι αναπτυγμένη τουριστικά και θα βρείτε πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, κλαμπ, μπαρ και beach bars.

Σε μικρή απόσταση από την παραλία, μόλις 500 μέτρα βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Άνω Αγία Μαρίνα. Μία επίσκεψη σας θα σας δώσει την ευκαιρία να μελετήσετε την κουλτούρα του χωριού και να απολαύσετε την κρητική κουζίνα των φιλόξενων εστιατορίων του.

Για πιο παραδοσιακή διασκέδαση, παρευρεθείτε στο πανηγύρι του χωριού, στις 17 Iουλίου, αλλά και στις 8 Iουνίου, των Aγίων Θεοδώρων, στο νησάκι Θοδωρού.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP