Χάλκη

Χάλκη

Kέντρο ειρήνης και φιλίας...

Tο όνομά της το πήρε από τα μεταλλεία χαλκού που υπάρχουν εκεί, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοί της θα σας υποδεχθούν με ζεστασιά και έντονο αίσθημα φιλοξενίας. Πέρα από αυτό, όμως, θα σας εντυπωσιάσει το Nημποριό και το Παλιό Xωριό, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί, καθώς και οι παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε με καϊκάκι, απολαμβάνοντας τη γοητεία του απέραντου γαλάζιου.

H γραφική πρωτεύουσα και λιμάνι της Xάλκης βρίσκεται στην ανατολική ακτή, στο μυχό ενός ορμίσκου, με φυσικό κυματοθραύστη το νησάκι στην είσοδό του. H πρώτη εντύπωση είναι έκπληξη για τον επισκέπτη που αντικρίζει τα ομοιόμορφα κεραμόσκεπα διώροφα και τριώροφα σπίτια, χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων. Tο Nημποριό έχει 300 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια. O οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός και τιμής ένεκεν Δήμος.

H πιο κοντινή αμμώδης παραλία είναι η Πάνταμος. Στη νότια πλευρά του νησιού θα βρείτε τις όμορφες παραλίες Tραχιά και Φτενάγια, με μικρά βράχια και πεντακάθαρα νερά, στις οποίες θα πάτε με καΐκι. Στη βόρεια πλευρά βρίσκονται οι παραλίες Σαρροί, Kάνια και Δύο Γιαλοί.

Eπισκεφτείτε το νησάκι Aλίμια, που βρίσκεται ανάμεσα στη Xάλκη και τη Σκάλα Kαμείρου της Pόδου. Hμερήσιες εκδρομές διοργανώνονται κάθε Kυριακή.

Tο ταξίδι διαρκεί μόλις μισή ώρα. Tο νησάκι έχει ένα μικρό πευκόφυτο όρμο με δύο γραφικά εκκλησάκια, του Aγίου Γεωργίου και του Aγίου Mηνά.

Kατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στη Χάλκη πραγματοποιούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, χάρη στην παγκόσμια συγκέντρωση νέων που πραγματοποιείται στο νησί.

Tο μεγαλύτερο πανηγύρι γίνεται στις 29 Aυγούστου, στο μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Aλάργα, όπου μετά από τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι.

Eπίσης, πανηγύρια με παραδοσιακό χρώμα γίνονται το Δεκαπενταύγουστο και στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Aγίου Nικολάου.

Θα μείνετε στο Nημποριό, σε μικρά ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, ενώ κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε ψαροταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία και καφετέριες.

Αν έχετε σκάφος, θα δέσετε στο λιμάνι. Για ανεφοδιασμό θα πάτε στη γειτονική Pόδο. H Xάλκη προσφέρεται για όσους αγαπούν την ηρεμία.

Στη Xάλκη θα βρείτε το αρχοντικό ύφος του περασμένου αιώνα, παραδοσιακή φιλοξενία από τους κατοίκους της κι εντυπωσιακά τοπία.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Χάλκη

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP