Βίλια

Βίλια

Χτισμένα αμφιθεατρικά, στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνα, τα Βίλια είναι ένα υπέροχο χωριό σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, που ξεπροβάλλει μέσα από τα πεύκα.

Απέχουν 56 χιλιόμετρα από την πολύβουη Αθήνα και συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, αποτελώντας έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Από τη μία ο επιβλητικός Κιθαιρώνας να υψώνεται πάνω από τα Βίλια και από την άλλη το πανέμορφο επίνειο των Βιλίων με τα κρυστάλλινα νερά, το Πόρτο Γερμενό.

Εκτός από τη μαγευτική φύση, το χωριό έχει και μακραίωνη ιστορία. Στον οικισμό του Πόρτο Γερμενό διασώζονται τα τείχη των αρχαίων Αιγοσθένων, σημαντικό λιμάνι και οχυρό προς τον Κορινθιακό Κόλπο, ενώ πάνω από τον οικισμό της Ψαθάς διασώζονται δύο αρχαίοι πύργοι,που στην αρχαιότητα αποτελούσαν φρούρια του δρόμου που ένωνε τη πόλη των Μεγάρων με τα Αιγόσθενα.

Στην κεντρική πλατεία των Βιλίων θα συναντήσετε τον επιβλητικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, βυζαντινού ρυθμού και χτισμένο το 1893 από τον Ερνέστο Τσίλερ.

Εδώ θα κάνετε βόλτες στα ήρεμα σοκάκια με τα περιποιημένα σπίτια και τις φροντισμένες αυλές. Θα καθίσετε σε παραδοσιακά καφενεία και θα χορτάσετε καλό φαγητό, καθώς τα Βίλια φημίζονται για το ντόπιο κρέας που σερβίρουν οι ταβέρνες.

Μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό και σε ύψος 1.090 μέτρων, θα φτάσετε στο καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελευσίνας, ανάμεσα σε έλατα και με μαγευτική θέα σε ολόκληρο το βουνό. Μπορείτε να επιδοθείτε σε περιπατητικές εξορμήσεις ή σε πικνικ. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2296 081007           (+30) 2296 022100          (+30) 2296 089350                (+30) 2296 022222

Πατήστε εδώ
TOP