Βουλιαγμένη

Βουλιαγμένη

Ίσως το πιο όμορφο προάστιο της Αττικής, η Βουλιαγμένη είναι ένας φυσικός πράσινος παράδεισος. Ένας προορισμός πέντε αστέρων, τόσο για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, όσο και για την ομορφιά της.

Μόλις 23 χιλιόμετρα από την Αθήνα, η Βουλιαγμένη -εκτός από τις πράσινες εκτάσεις της- διαθέτει και ένα μακρόστενο ακρωτήρι, το Λαιμό, που χωρίζει την ακτή σε δύο όρμους με υπέροχες αμμουδιές.

Ένας κρυμμένος φυσικός θησαυρός της Αττικής, με τον επιβλητικό βράχο, τα ιαματικά νερά, τις δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, και την καταπράσινη βλάστηση είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που εντάσσεται στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000, αλλά και ως Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαθέτει ιαματικά θειούχα και πεντακάθαρα νερά -6 με 7 βαθμούς πιο ζεστά από της θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί υπογείως- που σχηματίστηκε μετά από πτώση της οροφής του σπηλαίου η οποία διαβρώθηκε από την υψηλή θερμοκρασία του νερού που έτρεχε στο εσωτερικό του.

Στη Λίμνη μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, όμως απαγορεύονται οι καταδύσεις, γιατί υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές στις οποίες πολλοί δύτες έχουν χάσει τη ζωή τους. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι παγκόσμιο Μνημείο της Φύσης.

Στην περιοχή θα δείτε τον εμβληματικό, κοσμοπολίτικο και δημοφιλή Αστέρα Βουλιαγμένης μέσα σε 300 στρέμματα πευκόφυτης έκτασης, που προτιμάται κατεξοχήν από τη διεθνή και παγκόσμια ελίτ.

Απολαύστε το μπάνιο σας στο Καβούρι, μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας κι επιλέξτε είτε παραλία με χαλίκι είτε με άμμο, αλλά περάστε και από  την Ακτή Βουλιαγμένης, όπου θα βρεθείτε σε μια καταπράσινη ακτή -βραβευμένη με γαλάζια σημαία- με διάφανα νερά και χρυσή αμμουδιά. Εκεί μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες όπως ρακέτες, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και beach volley, που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2108960196          (+30) 2109673350          (+30) 2109671222                (+30) 2132020742

Πατήστε εδώ
TOP