Νότια Αττική

Νότια Αττική

Όμορφη, κοσμοπολίτικη και δημοφιλής πλευρά της Αττικής. Τα νότια προάστια, με την παραλιακή ζώνη των Αθηνών, εκτείνονται από το Μοσχάτο και την Καλλιθέα μέχρι την Βουλιαγμένη και την Βάρη.

Ακολουθώντας την παραλιακή περνάτε από το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Καλαμάκι και το Ελληνικό, διέρχεστε από τη Γλυφάδα και τη Βούλα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη μέχρι να φτάσετε στη Βάρκιζα Βάρης.

Η Νότια Αττική διαθέτει τη μοναδικά πανέμορφη Αθηναϊκή Ριβιέρα, εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για κάθε Έλληνα ή ξένο επισκέπτη της πρωτεύουσας της χώρας. Με εφαλτήριο τη Λίμνη Βουλιαγμένης, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στην πανέμορφη ακτογραμμή της Αττικής μόλις μία ανάσα από την πόλη.

Θα γνωρίσετε το φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής, όπως το Ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Αρχαιολογικό πάρκο του Καβουρίου.

Χάρη στην πλούσια νυχτερινή ζωή, τα πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία, τις παραλίες και τη σχετικά κοντινή απόστασή της από το κέντρο της πρωτεύουσας, η παραλιακή ζώνη αποτελεί οικιστικά την πιο ακριβή περιοχή των Αθηνών μαζί με τα βόρεια προάστια.

Στα νότια προάστια, τα βλέμματα κλέβει η Γλυφάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό, γαστρονομικό, ψυχαγωγικό κέντρο του Αττικού νότου. Καταστήματα που θυμίζουν μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, υπέρκομψα all day cafe bar και εστιατόρια και μια μαρίνα με εντυπωσιακά σκάφη συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 21 3210 1202           (+30) 2109946680          (+30) 2109432040                (+30) 2132163000

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Νότια Αττική

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP