Άλιμος

Άλιμος

Ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο αθηναϊκό προάστιο, με την μεγαλύτερη Μαρίνα της Ελλάδα, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Διαθέτει 210 στρέμματα χερσαία ζώνη και πάνω από 1000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, θαλάσσια βιομηχανία που ενισχύει την οικονομία της περιοχής.

Δίπλα στην παραλία και την μαρίνα του Αλίμου, η αγορά της Θουκυδίδου προσφέρει πολλές επιλογές στους επισκέπτες της περιοχής.

Αν επιθυμείτε να «πεταχτείτε» για ένα γρήγορο μπάνιο, θα βρείτε την πλαζ Α’ μπροστά στη στάση τραμ “Καλαμάκι”, με ελεύθερη είσοδο. Την πλαζ Β΄ ή αλλιώς Λουτρά Αλίμου μπροστά στη στάση τραμ “Λουτρά” με ελεύθερη είσοδο και δύο beach bar.

Μία γρήγορη και ιδιαίτερα δημοφιλής λύση για να κάνετε το μπάνιο σας είναι και η περίφημη Ακτή Ηλίου, οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο, σκιερά δέντρα, φοίνικες και μεγάλη έκταση γκαζόν και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να φύγετε εκτός Αττικής.

H ακτή Aλίμου είναι μία οργανωμένη από τον EOT παραλία, με αθλοπαιδιές και εγκαταστάσεις γηπέδων τένις και μπάσκετ. Μπορείτε να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα και κανό.

Επίσης, λειτουργεί μπαρ, εστιατόριο, πισίνα, παιδική χαρά, καθώς και ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ιστορικά το όνομά του το πήρε από τον αρχαίο Αλιμούντα. «Αλς» είναι η αρχαία ελληνική λέξη που δηλώνει τη θάλασσα, το αλάτι, ενώ «άλιμος» ονομάζεται το φυτό αρμυρήθρα που φυόταν άφθονο στην περιοχή.

 

Στην αρχαιότητα, κάθε χρόνο στην περιοχή του Aλίμου γίνονταν τα Θεσμοφόρια, γιορτή αφιερωμένη στη γονιμότητα όπου συμμετείχαν αποκλειστικά γυναίκες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2132 008000           (+30) 2109 856151          (+30) 2108 964876                (+30) 2109 828321

Πατήστε εδώ
TOP