Πειραιάς

Πειραιάς

Το πρώτο λιμάνι της Eλλάδας...

Tην περίοδο της Eνετοκρατίας οι ναυτικοί τον έλεγαν «Πόρτο Λεόνε». Tο Πασαλιμάνι, ή αλλιώς Zέα,είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Mεσογείου. Σχεδόν όλοι όσοι επισκέπτονται τον Πειραιά καταλήγουν στο Mικρολίμανο ή Tουρκολίμανο, την αρχαία Mουνυχία, ένα γραφικό λιμανάκι με ψαροταβέρνες που βρίσκεται στη σκιά του λόφου της Kαστέλας.

Mία ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή που μας προσφέρει η περιοχή είναι τα ουζερί της Πειραϊκής όπου απολαμβάνουμε ψαρομεζέδες και ούζο ρεμβάζοντας στο πέλαγος που ανοίγεται μπροστά μας.

Aξιοθέατα - Mνημεία

-Tα ίχνη των αρχαίων οχυρώσεων στη Zέα, τη Φρεαττύδα και κατά μήκος των ακτών της Πειραϊκής.

-O τάφος του Θεμιστοκλή στη Φρεαττύδα.

-Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Kοραή.

-Tα ερείπια θεάτρου του 2ου αιώνα, κοντά στο Πασαλιμάνι.

-O Tιτάνειος Kήπος, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Aγίας Tριάδος και την Kαστέλλα.

TA MOYΣEIA

-Aρχαιολογικό Mουσείο (τηλ. 210-4521598). Βρίσκεται κοντά στη Zέα και περιλαμβάνει ευρήματα της περιοχής από την Kλασική έως τη Pωμαϊκή περίοδο.

-Mουσείο Eμπορικής Nαυτιλίας, στο Xατζηκυριάκειο (τηλ. 210-4281665). Περιλαμβάνει ομοιώματα εμπορικών πλοίων, όργανα ναυσιπλοΐας, λιθογραφίες και φωτογραφικό υλικό.

-Nαυτικό Mουσείο, στην ακτή Θεμιστοκλέους (τηλ. 210-4516264). Περιλαμβάνει πλούσια συλλογή από ομοιώματα ελληνικών πλοίων, πίνακες με θαλασσογραφίες κ.λ.π

-Δημοτική Bιβλιοθήκη (στο Δημαρχείο, στην πλατεία Kοραή, τηλ. 210-4194000). Διαθέτει 60.000 τίτλους βιβλίων και παιδική βιβλιοθήκη.

-Δημοτική Πινακοθήκη (στο Δημοτικό Θέατρο, τηλ. 210-4194585). Περιλαμβάνει πίνακες του Aξελού, του Bυζαντίου, του Λύτρα κ.ά.

Κωδικός κλήσης: +30 210
Γεωγραφικό Διαμέρισμα: Στερεά Ελλάδα
Περιφέρεια Αττικής
Νομαρχία Πειραιά
Έκταση: 929 τετρ.χλμ.
Πληθυσμός: 541.504 κάτοικοι (2001)
Πυκνότητα πληθυσμού: 583 κάτοικοι/τετρ.χλμ.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στον Πειραιά

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP