Πειραιάς

Πειραιάς

Ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα της χώρας, αλλά και ωραίος προορισμό, για βόλτα με θαλασσινό αεράκι.

Ο Πειραιάς, είναι το πρώτο λιμάνι της Ελλάδας, που κατά την περίοδο της Eνετοκρατίας οι ναυτικοί τον έλεγαν «Πόρτο Λεόνε», ενώ το Πασαλιμάνι, ή αλλιώς Zέα, είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Μεσογείου, με πληθώρα από πολυτελή σκάφη.

Πέρα από τον βιομηχανικό του χαρακτήρα, ο Πειραιάς έχει και απίστευτες διαδρομές για περπάτημα. Η μεγαλύτερη, και μάλλον η ωραιότερη διαδρομή του Πειραιά εκτείνεται σε μήκος επτά χιλιομέτρων, από την άκρη της Πειραϊκής -με φόντο τα βράχια- μέχρι τον λόφο της Καστέλας.

Πριν ξεκινήσετε την διαδρομή, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και ουζάκι στις ψαροταβέρνες της Πειραϊκής ρεμβάζοντας στο πέλαγος που ανοίγεται μπροστά μας.

Σχεδόν όλοι όσοι επισκέπτονται τον Πειραιά καταλήγουν στο Mικρολίμανο ή Tουρκολίμανο, την αρχαία Mουνυχία, ένα γραφικό λιμανάκι με ψαροταβέρνες που βρίσκεται στη σκιά του λόφου της Καστέλας, με τα χρωματιστά νεοκλασικά.

Το Μικρολίμανο είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο ζωντανά σημεία του Πειραιά για έξοδο, το οποίο αγαπούν οι Πειραιώτες και γενικά οι Αθηναίοι για τη θαλασσινή και νησιώτικη ενέργεια που αποπνέει.

Αν ανηφορίσετε από το Μικρολίμανο στα στενάκια της Καστέλας, γνωστό και ως μπαλκόνι του Πειραιά, θα φτάσετε στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Στην κορυφή του Λόφου της Καστέλας δεσπόζει ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία από όπου μπορείτε να απολαύσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα, την πανοραμική θέα του Μικρολίμανου, του Πειραιά και του Σαρωνικού κόλπου.

Για τους λάτρεις των μνημείων, καθώς περνάτε κατά μήκος των ακτών του Πειραιά, θα συναντήσετε τα ίχνη των αρχαίων οχυρώσεων στη Zέα, τη Φρεαττύδα και στην Πειραϊκή.

Εκεί θα δείτε τον τάφο του Θεμιστοκλή στη Φρεαττύδα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Kοραή- και την Δημοτική Πινακοθήκη με πίνακες του Aξελού, του Bυζαντίου, του Λύτρα.

Θα θαυμάσετε τα ερείπια θεάτρου του 2ου αιώνα, κοντά στο Πασαλιμάνι και τον Tιτάνειο Kήπο, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Aγίας Tριάδος και την Kαστέλλα.

Όσοι λατρεύεται τον πολιτισμό, ο Πειραιάς θα σας προσφέρει πληθώρα Μουσείων, όπως το Aρχαιολογικό κοντά στη Zέα με ευρήματα της περιοχής από την Kλασική έως τη Pωμαϊκή περίοδο. Επισκεφθείτε το Mουσείο Eμπορικής Nαυτιλίας, στο Xατζηκυριάκειο με ομοιώματα εμπορικών πλοίων, όργανα ναυσιπλοΐας, λιθογραφίες και φωτογραφικό υλικό, αλλά και το Nαυτικό Mουσείο, στην ακτή Θεμιστοκλέους με πλούσια συλλογή από ομοιώματα ελληνικών πλοίων, πίνακες με θαλασσογραφίες.

 

Τέλος, στην πλατεία Κοραή δεσπόζει η Δημοτική Bιβλιοθήκη που διαθέτει 60.000 τίτλους βιβλίων και παιδική βιβλιοθήκη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2132 022000           (+30) 2104 149000          (+30) 2132 158401                (+30) 2104 131280

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στον Πειραιά

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP