Πεντέλη

Πεντέλη

Μια πράσινη νότα μόλις 17 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η Πεντέλη, ονομαστή για τα μάρμαρά της, σας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε από το καυσαέριο της πόλης και να αναπνεύσετε οξυγόνο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες αν θελήσετε μια ανάσα δροσιάς στο βουνό, θα επισκεφθείτε τον καταρράκτη του Βαλανάρη στο Ντράφι. Ένας μικρός αλλά όμορφος καταρράκτης της Αττικής που παρότι η φύση γύρω του έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, εξακολουθεί να αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για διάφορα είδη της πανίδας. Ιδανικό για να βάλετε το μαγιό σας και να δροσιστείτε στην ρεματιά.

Στην Πεντέλη υπάρχουν δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών που διατρέχουν όλο το βουνό, οπότε όσοι επιθυμείτε δράση υπάρχουν 10 πεζοπορικές, ποδηλατικές, αλλά και εκτός δρόμου διαδρομές, που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Επισκεφθείτε επίσης τον πύργο της δούκισσας της Πλακεντίας, έργο του αρχιτέκτονα Kλεάνθη, τη μονή της Πεντέλης, ένα από τα πλουσιότερα ελληνικά μοναστήρια, που ιδρύθηκε στα χρόνια της Tουρκοκρατίας, αλλά και την σπηλιά του λήσταρχου Nταβέλη, στην Πεντέλη, όπου καλό θα ήταν να είστε με κάποιο γκρουπ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 213 2050098           (+30) 210 8104750          (+30) 210 8044999                (+30) 213 2052200

Πατήστε εδώ
TOP