Πάρνηθα

Πάρνηθα

Ορεινός παράδεισος μόλις μια ανάσα από την πρωτεύουσα. Το ψηλότερο βουνό της Αττικής -1400 μέτρα-, η Πάρνηθα είναι ένας μοναδικός Εθνικός Δρυμός, μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με έκταση 300 τ.χ. περίπου.

Η Πάρνηθα αποτελεί τόπος φιλοξενίας σπάνιων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας. Περίπου 30 είδη θηλαστικών και 120 είδη πτηνών ζουν στην περιοχή, ενώ υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά είδη βοτάνων και φυτών, με χαρακτηριστικό ζώο της Πάρνηθας το Κόκκινο Ελάφι.

Με ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών υπάρχουν ατελείωτες διαδρομές για πεζοπορία, mountain bike και εξερεύνηση στο δάσος και τις σπηλιές του βουνού. Η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη μυκηναϊκή περίοδο και αποτελούσε πάντα σημείο-κλειδί για την άμυνα της Αττικής, καθώς ήταν το πλέον οχυρωμένο βουνό της αρχαίας Ελλάδας.

Αξίζει να επισκεφθείτε το καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1161μ, στο ψηλότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Εκεί μπορείτε να διανυκτερεύσετε σ’ έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, με μοναδική θέα, και να γευτείτε τη σπιτική κουζίνα μας με χωριάτικες πίτες, ζεστά ροφήματα και πολλά άλλα νόστιμα εδέσματα. Σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και την ηρεμία της φύσης, σας δίνουν την δυνατότητα να αποδράσετε από την πολύβουη πόλη και την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στην Πάρνηθα θα συναντήσετε το Σανατόριο της περιοχής ή αλλιώς Πάρκο των Ψυχών και θα περπατήσετε προσεκτικά στο μονοπάτι που οδηγεί στο Φρούριο Φυλής, ένα αρχαίο οχυρό του 4ου αιώνα π.Χ., που έχει κάτι από τη μεγαλιθική ομορφιά των Μυκηνών.

Στους πρόποδες της υπάρχουν πολλές ταβέρνες που τις προτιμούν οι Aθηναίοι για τις κυριακάτικες εξορμήσεις τους, ενώ στην κορυφή του υπάρχει το Kαζίνο στο ξενοδοχείο «Mοντ Παρνές» και καταφύγια του Eλληνικού Oρειβατικού Συλλόγου.

Πάντως, όσο θα περιηγείστε στην Πάρνηθα αποφύγετε να πίνετε νερό από τις πηγές, καθώς συχνά είναι ακατάλληλο και μην ταΐζετε τα ελάφια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 213 2072301           (+30) 210 6440412                           (+30) 210 2434061                                   (+30) 21 3208 6000

Πατήστε εδώ
TOP