Βόρεια Αττική

Βόρεια Αττική

Η πράσινη πλευρά της Αττικής που απλώνεται στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Όσο κατευθύνεστε προς τα βόρεια προάστια, τόσο περισσότερο πράσινο θα συναντήσετε, αλλά και επιβλητικούς ορεινούς όγκους που υψώνονται στο αστικό τοπίο, χαρίζοντας δροσιά ακόμη και τους καλο9καιρινούς μήνες.

Η βόρεια πλευρά της Αττικής, σχεδόν ανέπαφη, συνεχίζει να είναι καταπράσινη, παρά την ανθρώπινη παρέμβαση, όντας συγχρόνως ένας «πνεύμονας» οξυγόνου, έξω από την πολύβουη Αθήνα και τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Στη Βόρεια Αττική ή στα λεγόμενα Βόρεια Προάστια, θα συναντήσετε επιβλητικές επαύλεις στους κήπους των οποίων έχει γραφτεί η σύγχρονη κοσμική, κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου.

Κηφισιά, Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Ψυχικό και μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το κέντρο Φιλοθέη και Εκάλη είναι κάποιες από τις πνιγμένες στο πράσινο περιοχές των Βορείων Προαστίων. Εκεί ξεδιπλώνονται μεγάλα πάρκα και πλατείες, αξιοθέατα, σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, εντυπωσιακές κατοικίες που αντικατοπτρίζουν την αρχιτεκτονική διαδρομή μέσα στο χρόνο και μεγάλος αριθμός πρεσβειών.

Αδιαμφισβήτητο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων αποτελεί η Κηφισιά στην οποία συγκεντρώνονται όλες οι λαμπερές υπογραφές του επώνυμου shopping, οι γαστρονομικές εκπλήξεις και η ατελείωτη νυχτερινή διασκέδαση.

Περιφερειακά της Κηφισιάς θα απολαύσετε τις βόλτες σας στα προάστια της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, της Πεντέλης, της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου και του Αμαρουσίου. 

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Τα βόρεια προάστια των Αθηνών είναι συγκρότημα δήμων και διάσπαρτων συνοικιών που αναπτύσσονται στη βορεια και στην βορειοανατολική οικιστική τάση των Αθηνών, με κατεύθυνση προς τη βορειοανατολική Αττική.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 213 2100400           (+30) 210 6391500          (+30) 210 6829850                (+30) 213 2058000

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Βόρεια Αττική

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP