Ραφήνα

Ραφήνα

Γραφική, γεμάτη ζωή, για όλα τα γούστα και με το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι του νομού Aττικής. Η Ραφήνα, βρίσκεται μόλις 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, κοντά στο Πικέρμι όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα.

Σε έναν από τους πλέον κοντινούς προορισμούς στα παράλια της Αττικής, μπορείτε να βρείτε να περάσετε καλά από το πρωί έως το βράδυ με διάφορους τρόπους.

Θα κολυμπήσετε στα νερά της παραλία της Ραφήνας, μόνιμο πόλο έλξης τουριστών και κατοίκων.

Θα ανακαλύψετε την μυστική παραλία Μαρίκες ή Νηρέα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, μια μικρή αλλά όμορφη παραλία με αμμουδιά, περιστοιχισμένη από δέντρα και με εναλλακτική επιλογή τα βραχάκια στα δεξιά της. Δίπλα βρίσκεται το Ασκηταριό, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο μεταλλουργίας από την προϊστορική εποχή. Ένας οικισμός που δημιουργήθηκε από ασκητές το 3.000 π.Χ. και έμοιαζε μορφολογικά με το Άγιο Όρος.

Άλλη επιλογή για τις βουτιές σας είναι το Κόκκινο Λιμανάκι, μια μικρή σε έκταση παραλία πολύ κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου εκεί δεν θα βρείτε ομπρέλα ή ξαπλώστρα, όμως θα βρείτε σκιά στο κατάφυτο τοπίο πίσω σας για να απλώσετε την πετσέτα σας.

Στο λιμάνι υπάρχουν ψαροταβέρνες, ενώ στην πλατεία θα βρείτε πολλές καφετέριες και ζαχαροπλαστεία. Επίσης, έντονη –κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες– είναι και η νυχτερινή ζωή.

Επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την μαγευτική θέα, αλλά και το Οχυρό της Ραφήνας, ένα ιστορικό µμνημείο της νεότερης πολεμικής ιστορίας µας σε μια πευκόφυτη έκταση 300 περίπου στρεμμάτων, όπου θα απολαύσετε τη θέα προς τη θάλασσα, το λιμάνι και την Πεντέλη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2294 321064           (+30) 2294 029410          (+30) 2294 079199                (+30) 2294 320011

Πατήστε εδώ
TOP