Παιανία

Παιανία

Κρυμμένοι θησαυροί, πλούσια ιστορία, απίστευτη λαογραφική παράδοση, μοναδικά αξιοθέατα και η κοιλάδα των Μεσογείων να αγκαλιάζει την περιοχή. Η Παιανία ή αλλιώς Λιόπεσι ικανοποιεί τον επισκέπτη που αποφασίζει να εξερευνήσει την Ανατολική Αττική και να γνωρίσει την ομορφιά και την αυθεντικότητά της.

H Παιανία είναι η πατρίδα του μεγάλου αρχαίου πολιτικού και ρήτορα, Δημοσθένη και βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Yμηττού, περιτριγυρισμένη από Αμπελώνες, ελαιόδεντρα και πολλά άλλα είδη δέντρων και καλλιεργήσιμων φυτών.

Θα απολαύσετε πεντανόστιμο φαγητό στα γραφικά της ταβερνάκια και τον εξαιρετικό αττικό οίνο στα σύγχρονα οινοποιεία της, καθώς φημίζεται για το καλό κρασί της.

Κατά την βόλτα σας στην πόλη, θα θαυμάσετε εντυπωσιακά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, θα περιηγηθείς στα πανέμορφα φυσικά τοπία της και θα επισκεφθείτε ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ελλάδα, το Σπήλαιο «Κουτούκι» με σταλακτίτες που γεμίζουν χρώματα και σχέδια από τον εναλλασσόμενο φωτισμό. Το συγκεκριμένο σπήλαιο -σε υψόμετρο 510 μέτρων- είναι το μεγαλύτερο από τα 60 σπήλαια της Αττικής και το μοναδικό επισκέψιμο, στις ανατολικές παρυφές του όρους Υμηττού, περίπου 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Tέχνης του I. Bορρέ, ένα πολιτιστικό ίδρυμα σε μια έκταση 18 στρεμμάτων, τη Δημοσθένειο Bιβλιοθήκη, την εκκλησία της Zωοδόχου Πηγής, με αγιογραφίες του Φώτη Kόντογλου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2132 030700           (+30) 2106 642390          (+30) 2294 069370                (+30) 2294 069370

Πατήστε εδώ
TOP