Ωρωπός

Ωρωπός

Εκπληκτικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Απεριόριστες επιλογές  για φαγητό και διασκέδαση. Ποιοτικές λύσεις διαμονής και απεριόριστες δυνατότητες για βόλτες με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ο Ωρωπός εκτείνεται από τον Ευβοϊκό Κόλπο έως τους πρόποδες της Πάρνηθας και από τη λίμνη του Μαραθώνα έως τα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία. Διαθέτει πολύ δυνατά και ελκυστικά στοιχεία που τον κατατάσσει στους must προορισμούς γύρω από την Αθήνα και μάλιστα για όλες τις εποχές.

Η πρόσβαση είναι εύκολη για τους επισκέπτες από την Αττική (και όχι μόνο), στα 54 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και είναι τόπος παραθερισμού για πολλούς Αθηναίους, αλλά έχει και αρκετούς μόνιμους κάτοικους.

Από τη Σκάλα Ωρωπού μικρά καραβάκια εξυπηρετούν σε τακτά χρονικά διαστήματα το δρομολόγιο με την Eρέτρια της Eύβοιας.

 

Ένα από τα όμορφα σημεία της περιοχής, γενικώς άγνωστο στον πολύ κόσμο, είναι ο υγροβιότοπος που περιλαμβάνει και την λιμνοθάλασσα. Εκεί θα συναντήσετε μοναδικές εικόνες, ακόμη και φλαμίνγκο. Ο υγροβιότοπος, είναι ιδανικός για την δραστηριότητα της παρατηρήσεως πτηνών, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 180 είδη πτηνών, από τα οποία τα 54 είναι προστατευόμενα, ενώ τον χειμώνα ή την άνοιξη, ένας παρατηρητής μπορεί να δει 50-60 διαφορετικά είδη πτηνών. Βέβαια η περιοχή έχει συρρικνωθεί πολύ από την οικιστική πίεση, αλλά περίπου 710 στρέμματα επιβιώνουν σε καλή ή μέτρια κατάσταση. 

Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις παραλίες της Σκάλας Ωρωπού, στο Χαλκούτσι, αλλά και στην παραλία Μαρκόπουλου, ενώ έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε extreme sports στο Kite Surf Club στο υγροβιότοπο της περιοχής. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2295 320303           (+30) 2295 032100          (+30) 2295 054199                (+30) 2106 623240

Πατήστε εδώ
TOP