Νέα Μάκρη

Νέα Μάκρη

Μικρή παραθεριστική και καταπράσινη πόλη, με το πευκοδάσος της να φτάνει μέχρι την θάλασσα, και όμορφες παραλίες με ρηχά καταγάλανα νερά οι περισσότερες εκ των οποίων είναι οργανωμένες. Η Νέα Μάκρη απέχει 37 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι μια από τις καταλληλότερες λύσεις για μίνι διακοπές κοντά στην Αθήνα.

Με προσφυγική «καταγωγή» όταν δημιουργήθηκε το 1924 με πρώτους κατοίκους να είναι οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, η Νέα Μάκρη συνδυάζει αστικά χαρακτηριστικά και παραθεριστικό χαρακτήρα, ενώ συνδέει την Αθήνα με τον Μαραθώνα.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός της Νέας Μάκρης όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος είναι η παραλία Ζούμπερι, με αμμουδιά και καταγάλανα νερά, με δημοφιλή beach bar, αποτελώντας πόλο έλξης για τη νεολαία.

Στη Νέα Μάκρη μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ και καταδύσεις στο Ζούμπερι, να μάθετε ιστιοπλοΐα στο Ναυτικό Όμιλο της περιοχής, να αθληθείτε σε 40 στρέμματα έκτασης και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο, με γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο, αλλά να απολαύσετε και την ταινία σας στο κινηματοθέατρο.

Επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και την παραλία της Μπρεξίζας, όπου από τη μια μεριά βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος και από την άλλη, υπάρχει η παραλία που κάθε χρόνο κερδίζει μια από τις γαλάζιες σημαίες. Δημοφιλείς είναι και οι μικροί όρμοι του Αγίου Ανδρέα δίπλα από την παραλία Ζούμπερι.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα περιποιημένη με δέντρα, φοίνικες και γκαζόν, αλλά παράλληλα έχει ντους και ναυαγοσώστες.

Πέρα από το μπάνιο και την ηλιοθεραπείας σας μπορείτε να κάνετε ποδήλατο αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας σε μια από τις ταβέρνες της περιοχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2294 320500           (+30) 2294 069400          (+30) 2294 069370                (+30) 2294 321100

Πατήστε εδώ
TOP