Λούτσα

Λούτσα

Παραθεριστικό κέντρο και επίνειο των Σπάτων, που βρίσκεται 30 χλμ. νοτιοανατολικά της Aθήνας. Είναι από τα πρώτα μέρη που διάλεξαν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας για τις εξοχικές κατοικίες τους, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η Λούτσα, γνωστή και ως Αρτέμιδα, αποτελεί ένα πολυσύχναστο οικισμό, μία μικρή παραθεριστική πόλη.

Οι παραλίες της είναι πανέμορφες με λευκή άμμο, και καταγάλανα, ρηχά νερά, με τις περισσότερες να είναι οργανωμένες. Μάλιστα, η Αρτέμιδα διαθέτει δύο από τις πιο καθαρές παραλίες σε ολόκληρη την Αττική, καθώς “Γαλάζια Σημαία” έχουν πάρει τόσο η παραλία στην κεντρική Διασταύρωση όσο και εκείνη στη Λίμνη (Αλυκή).

Επιπλέον, στην παραλία της Λούτσας μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια extreme sports, καθώς θεωρείται ο παράδεισος του surf κι αυτό γιατί ο βοριάς, το μελτέμι του καλοκαιριού βγαίνει ολοκάθαρο. Δεν υπάρχει άλλο σημείο στην Αττική που να βγαίνει τόσο καθαρός ο αέρας, να σηκώνει και κύμα και να συγχρόνως καθαρά τα νερά.

Σε κοντινή απόσταση από την Λούτσα μπορείτε να επισκεφθείτε την  Βραυρώνα, με τον γνωστό αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνει το περίφημο ιερό της θεάς Άρτεμις, αλλά και να κάνετε μία βόλτα στον σημαντικό γειτονικό υδροβιότοπο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2132 007300           (+30) 2299 022100          (+30) 2299 320800                (+30) 2132 030900

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Πατήστε εδώ
TOP