Θησείο

Θησείο

Μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μοναστηράκι και κάτω από την Ακρόπολη.

Το Θησείο είναι μια περιορισμένη μικρή συνοικία–περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, μεταξύ της συνοικίας του Αστεροσκοπείου, των Πετραλώνων, του Κεραμεικού, του Ψυρρή (βόρεια), ενώ ανατολικά συνορεύει με το Μοναστηράκι και την Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Ηλιόλουστο, γεμάτο κόσμο και τουρίστες, με τους πεζοδρόμους του και τα υπέροχα νεοκλασικά στα «πίσω» δρομάκια του, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας όλες τις εποχές του χρόνου.

Πήρε το όνομά του από τον παρακείμενο Ναό του Ηφαίστου, που ονομάζονταν παλαιότερα Θησείο, λανθασμένα, από τις ανάγλυφες παραστάσεις των άθλων του Θησέα που φέρονται στις μετόπες του.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται κι ένα υπόλοιπο τμήμα της άλλοτε μικρής συνοικίας της Στοάς Αττάλου.

Εκεί θα αντικρύσετε ένα επιβλητικό νεοκλασικό με τις γιγάντιες, κατακόκκινες πόρτες στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, ενώ θα ακούσετε και τους ηχούν των μουσικών του δρόμου όσο θα κατευθύνεστε προς τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου. Εκεί θα ανηφορήσετε και θα αντικρύσετε πληθώρα καφετεριών, ενώ μη διστάσετε να επισκεφθείτε τις όμορφες ταράτσες με την εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη.

Καθώς θα ανηφορίζετε, μπορείτε να λοξοδρομήσετε προς το πλακόστρωτο του Πικιώνη για να επισκεφθείτε τον λόφο του Φιλοπάππου, ή να συνεχίσετε ευθεία για την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τις φυλλωσιές του Ηρωδείου και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Αξίζει  βόλτα στον πεζόδροµο της Επταχάλκου, που κρυφοκοιτάζει το Γκάζι, µε τα υπέροχα νεοκλασικά επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα και τον πρώτο αυτόματο πωλητή βαρελίσιας ελληνικής μπύρας.

Όπου και να πάτε, το Θησείο θα σας προσφέρει μαγευτική θέα, είτε προς το καταπράσινο πάρκο της, είτε προς την Ακρόπολη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 210 5277000           (+30) 210 9200700          (+30) 213 2157500               (+30) 210 3463749

Πατήστε εδώ
TOP