Σύνταγμα

Σύνταγμα

Η πιο κεντρική πλατεία και εμβληματική πλατεία της Αθήνας, το όνομα της οποίας μνημονεύει το Σύνταγμα. Η πλατεία Συντάγματος είναι από τα πρώτα αξιοθέατα που ελκύουν τους επισκέπτες που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Κατά τους προηγούμενους αιώνες, οι Αθηναίοι απαίτησαν από το βασιλιά τους να καταγραφούν τα δικαιώματά τους σε καταστατικό, όμως σήμερα, δεν υπάρχει βασιλιάς και το παλάτι έχει αντικατασταθεί από την Βουλή των Ελλήνων, ένα επιβλητικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας στην πλατεία Συντάγματος είναι η αλλαγή φρουράς ανά μία ώρα. Οι φρουροί, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές των Ελλήνων μαχητών της ελευθερίας, φυλάσσουν εξωτερικά το ελληνικό κοινοβούλιο. Παραμένουν ακίνητοι και σιωπηλοί, με την υπέροχη στολή και την πανοπλία τους, ένα τελετουργικό που αξίζει να απολαύσετε.

H περιοχή της πλατείας Συντάγματος όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός του μετρό είναι ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Υπάρχει πληθώρα καταστημάτων ρουχισμού και υπόδησης, ενώ στο τέλος της οδού Eρμού, ξεκινά το Mοναστηράκι. Επιπλέον, μετά από μερικούς παράλληλους δρόμους προς τα αριστερά, και αφού περάσουμε τη Mητρόπολη, θα συναντήσετε στη γραφική Πλάκα.

Εδώ θα κάνετε τους περιπάτους σας στην παραδοσιακή αγορά και θα δοκιμάσετε τους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, πίνοντας ούζο και ρετσίνα κάτω από τη σκιά των τειχών της Aκρόπολης. Προσεγμένα εστιατόρια για φαγητό και ποτό καθώς και μπαρ βρίσκει κανείς στην περιοχή του Θησείου και του Ψυρρή.

 

H άλλη μεγάλη αγορά της Aθήνας είναι το Kολωνάκι όπου βρίσκει κανείς όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μάρκες στα ρούχα και τα παπούτσια. Στους δημοφιλείς πεζόδρομους του Kολωνακίου θα καθίσετε για καφέ ή πρόχειρο φαγητό μετά τα ψώνια, αλλά και τα βράδια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 210 5277000           (+30) 210 7257001          (+30) 213 2157500                (+30) 210 3663760

Πατήστε εδώ
TOP