Μοναστηράκι

Μοναστηράκι

Κεντρικότατη πλατεία της Αθήνας, στις παρυφές της Ακρόπολης, που μαρτυρά την Ιστορία της πόλης. Το Μοναστηράκι από τα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τα χρόνια του Όθωνα, αποτελούσε το εμπορικό και πολιτικό κέντρο της Αθήνας και συνδεόταν άρρηκτα με τη ζωή της πόλης. Το ίδιο ισχύει και σήμερα, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των Αθηναίων και μη.

Το Μοναστηράκι είναι συνοικία της Αθήνας γύρω από την Πλατεία Μοναστηρακίου, η οποία εκτείνεται στη νότια πλευρά της οδού Ερμού, από το ύψος της Πλατείας Μητροπόλεως έως την Πλατεία Θησείου. Γειτνιάζει με τις συνοικίες του Ψυρρή, της Πλάκας και του Θησείου. Το όνομά της το έλαβε το 1868 από το «Μεγάλο Μοναστήρι της Παντάνασσας», που βρίσκεται επί της πλατείας, και παλαιότερα ήταν μετόχι μοναστηριού και συγκεκριμένα, της Μονής Καρέα στον Υμηττό (Μοναστηράκι σημαίνει "μικρό μοναστήρι"). Στην Πλατεία Μοναστηρακίου δεσπόζει το παλιό Τζαμί Τζισταράκη, το οποίο σήμερα στεγάζει παράρτημα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης.

το Μοναστηράκι θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς και η ιδανικότερη αφετηρία για τις αθηναϊκές βόλτες σας. Θα περπατήσετε στην Πανδρόσσου με τους τουρίστες και τα μαγαζάκια που πουλούν σουβενίρ και σπαρτιάτικες περικεφαλαίες. Στην Ηφαίστου με τα t-shirt, τα χρωματιστά All Star και τις πολύχρωμες χάντρες. Στη Μητροπόλεως, με τα πάντα γεμάτα κόσμο τραπεζάκια των κρεατοφαγίων και ταβερνών.

Θα περπατήσετε τον δρομάκι του Άρεως, με μαγαζιά και πάγκους μικροπωλητών. Γενικά το Μοναστηράκι είναι μια περιοχή που μπορεί να χωρέσει όλες σας τις δραστηρίοτητες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 210 5277000           (+30) 210 7257001          (+30) 213 2157500               (+30) 264 3031204

Πατήστε εδώ
TOP