Κεντρική Αττική

Αθήνα

Το «παραμύθι» της αρχαιότητας ξεκινάει από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται, όπου υπάρχει το λεγόμενο ιστορικό τρίγωνο που περιλαμβάνει τις παλιές γειτονιές της Πλάκας, του Θησείου και του Ψυρρή, την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι και τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.

H περιοχή της πλατείας Συντάγματος είναι η καρδιά της Αθήνας, όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός του μετρό. Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της πόλης με πολλά καταστήματα ρουχισμού και υπόδησης.

Στο τέλος της οδού Ερμού, ξεκινά το Μοναστηράκι, ενώ μετά από μερικούς παράλληλους δρόμους προς τα αριστερά, και αφού περάσουμε τη Μητρόπολη, μπαίνουμε στη γραφική Πλάκα. Εδώ θα κάνετε τους περιπάτους σας στην παραδοσιακή αγορά και θα δοκιμάσετε τους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, πίνοντας ούζο και ρετσίνα κάτω από τη σκιά των τειχών της Ακρόπολης.

Προσεγμένα εστιατόρια για φαγητό και ποτό, καθώς και μπαρ βρίσκει κανείς στην περιοχή του Θησείου και του Ψυρρή. H άλλη μεγάλη αγορά της Αθήνας είναι το Κολωνάκι, όπου βρίσκει κανείς όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μάρκες στα ρούχα και τα παπούτσια. Στους δημοφιλείς πεζόδρομους του Κολωνακίου θα καθίσετε για καφέ ή πρόχειρο φαγητό μετά τα ψώνια, αλλά και τα βράδια.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, η Αθήνα ως ηγετική πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, είναι το καταλληλότερο μέρος για μια ιστορική περιήγηση.

Για μια πλήρη ξενάγηση, ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι ο ναός του Ολυμπίου Διός, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της αρχαιότητας στην είσοδο της πόλης. Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, περνώντας από το αρχαίο θέατρο του Διονύσου και τα ερείπια του Ασκληπιείου.

Φυσικά, εν συνεχεία, θα αναρριχηθείτε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θα περάσετε από το εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 4.000 ανεκτίμητα αρχαία ευρήματα.

Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πολλά ευρήματα από τα ιερά που είχαν ιδρυθεί στις πλαγιές του βράχου της Ακρόπολης αλλά και του οικισμού της γύρω περιοχής, ενώ θα περπατήσετε μέχρι το Μοναστηράκι και την Αρχαία Αγορά.

Θα γνωρίσετε τον πολιτισμό, περνώντας από το Ζάππειον Μέγαρο, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Από τα πράσινα σημεία της πόλης, αξίζει να επισκεφθείτε τον Εθνικό Κήπο, δίπλα από τη Βούλη και την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή στο Κολωνάκι, επισκεφθείτε τον ομορφότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο των Αθηνών.

Αυτός ο περίπατος σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε την αύρα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού που αιωρείται στους δρόμους της πόλης.

Κωδικός κλήσης: +30 210
Γεωγραφικό Διαμέρισμα: Στερεά Ελλάδα
Περιφέρεια Αττικής
Νομαρχία Αθηνών
Δήμος Αθηναίων
Έκταση: 412 τετρ.χλμ.
Πληθυσμός: 3.361.806 κάτοικοι (2001)
Γραφεία ΕΟΤ: Τσόχα 24, 11521 Αθήνα, τηλ.: 210 8707000, Fax: 210 7758631 /  Αμαλίας 26Α, τηλ.: 210 3310716

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 210 5277000           (+30) 210 6440412          (+30) 213 2157500               (+30) 210 3251953

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Κεντρική Αττική

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP