Λιβάδι

Λιβάδι

Παραθαλάσσιος μικρός οικισμός όπου αντικρίζει κανείς μια κοιλάδα με μανταρινιές, ροδιές, λεμονόδεντρα και αμπέλια. Το Λιβάδι βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη Xώρα και είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή.

Στην βορειοδυτική άκρη, την πίσω μέρος της κοιλάδας, έχει κατασκευαστεί το φράγμα όπου συγκεντρώνονται τα νερά των χειμάρρων, τη περίοδο των βροχών. Έτσι έχει σχηματιστεί μια τεχνητή λίμνη η οποία καλύπτει τις ανάγκες του νησιού σε νερό.

Ο χωματόδρομος μπροστά από το φράγμα οδηγεί στην πανέμορφη παραλία του λιβαδιού καταλήγοντας στο γεφύρι. Εδώ θα συναντήσετε πεντακάθαρα νερά για κολύμπι με ψιλό βότσαλο και άμμο και θα κάνετε θαλάσσια σπορ, όπως windsurfing, κανό και θαλάσσια ποδήλατα, μιας και είναι η μόνη οργανωμένη παραλία.

Στο Λιβάδι υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια, ουζερί, σούπερ μάρκετ που βρίσκονται κυριολεκτικά στην άκρη του κύματος με θέα τη χώρα και το κάστρο.

Στο λιβάδι λειτουργεί η τοπική συγκοινωνία με μικρά λεωφορειάκια με πυκνά δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες και συνδέεται με τη Χώρα, τον Πέρα Γιαλό, το λιμάνι του Άγιου Ανδρέα, το αεροδρόμιο και τη Μαλτεζάνα (Ανάληψη).

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2243 360000           (+30) 2243 061207          (+30) 2243 061410                (+30) 2243 061222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP