Κορωνησία

Κορωνησσία

Η ελληνική "Πολυνησία", ένα γραφικό χωριό που βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο. Η Κορωνησία είναι το νησάκι που βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού Κόλπου, στη λιμνοθάλασσα Λογαρού, 25 χιλιόμετρα από την Άρτα.

Το μικρό γραφικό νησί που το χωρίζει από τον κάμπο της Άρτας η λιμνοθάλασσα Λογαρού, συνδέεται με την ξηρά ένα μακρύ, αμμώδες και στενό πέρασμα, μήκους 6,5 χιλιόμετρα.

Tα τελευταία χρόνια πάνω στο λωρίδα έγινε ασφαλτοστρωμένος δρόμος που επιτρέπει την άνετη προσπέλαση στην Kορωνησία και τις παραλίες της.

Όσοι επισκέπτονται την Κορωνησία (ή αλλιώς Κορακονησία) μιλούν για τη γραφικότητα του οικισμού, με τα σπίτια να αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα και με θέα προς την κλειστή θάλασσα και τις βάρκες να αράζουν στο λιμανάκι της, εφοδιάζοντας τις ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Επισκεφθείτε την Παναγία της Kορωννησίας, βυζαντινή εκκλησία του 7ου αι. και το διπλανό εκκλησάκι του Aγίου Oνούφριου.

 

Επίσης, αν βρεθείτε εδώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Aυγούστου, μη χάσετε τη «Γιορτή της σαρδέλας», ενώ στις 12 Ιουνίου τιμάται η μνήμη του προστάτη της περιοχής, Όσιου Ονούφριου, που μόνασε σ' ένα μοναστήρι στο νησί της Κορωνησίας και στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παναγία.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2681 362101           (+30) 2681 080100          (+30) 2681 027333                (+30) 2681 027462

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP