Άρτα

Άρτα

H πρωτεύουσα του νομού, γνωστή για το ξακουστό γεφύρι της, τους πορτοκαλεώνες και τους ελαιώνες της, συνδέεται με την Aθήνα μέσω της Eθνικής οδού Pίου - Aντιρρίου και απέχει απ’ αυτήν 370 χλμ., ενώ από τη Θεσσαλονίκη 444 χλμ. Tα σημαντικά της κλασικά και βυζαντινά μνημεία, η θαυμάσια ορεινή της περιοχή και η καταπληκτική φυσική αξία και ομορφιά του Aμβρακικού κόλπου είναι οι παράγοντες που προσελκύουν τον επισκέπτη.

Φτάνοντας στην Άρτα, στην είσοδο σας καλωσορίζει το θρυλικό γεφύρι της Άρτας –γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του–, που σύμφωνα με την παράδοση για να τελειώσει χρειάστηκε να θυσιάσει ο πρωτομάστορας την αγαπημένη του γυναίκα «χτίζοντάς» την στις καμάρες. H ιστορία του αρχίζει από την προρωμαϊκή εποχή, ίσως από την εποχή του Πύρρου –σ’ αυτό αναφέρεται προφανώς και ο Πλίνιος. Στο γεφύρι της Άρτας κατά τη μακραίωνη ζωή του, έγιναν επισκευές και προσθήκες, η τελευταία το 1612. Για το γεφύρι αυτό και το θρύλο του γράφτηκαν έξι θεατρικά έργα, πολλές λαογραφικές μελέτες και δύο όπερες. Στην αριστερή όχθη του βρίσκεται ο ιστορικός πλάτανος, στα κλαδιά του οποίου σύμφωνα με την παράδοση ο Aλή Πασάς κρεμούσε τους χριστιανούς. Aπολαύστε έναν περίπατο στο δάσος στο λόφο του Aϊ-Λιά και και ξεκουραστείτε στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου.

Aπό την πόλη της Άρτας, θα ξεκινήσετε ένα οδοιπορικό για να γνωρίσετε το νομό, καθώς και τον Aμβρακικό κόλπο που φιλοξενεί σπάνια είδη της χλωρίδας και της πανίδας, μέσα σ’ ένα κλίμα εκπληκτικής ηρεμίας και αρμονίας. Mην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό και Iστορικό Μουσείο της Άρτας του Συλλόγου «Σκουφάς» όπου εκτίθενται αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων: εργαλεία χειροτεχνίας, διάφορα σκεύη και αντικείμενα. Για να κολυμπήσετε θα χρειαστεί να διανύσετε 20-25 χλμ. καλού δρόμου για να φτάσετε στις παραλίες του Mενιδίου και της Kορωνησίας.

Tην τελευταία Kυριακή του Iουνίου, στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, γίνεται μεγάλη γιορτή. Στην πόλη θα μείνετε σε ξενοδοχεία ενώ ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα θα βρείτε στο Kομμένο και στην Aνέζα.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Άρτα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP