Τολό

Τολό

Παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, με εκτεταμένη αμμουδερή παραλία και άρτια υποδομή. Βρίσκεται 12 χλμ. νότια του Nαυπλίου. Αξίζει να επισκεφθείτε το ξωκλήσι της Zωοδόχου Πηγής, που λειτούργησε σαν κρυφό σχολειό στη διάρκεια του Aγώνα του 1821. Επίσης, τα γραφικά νησάκια Ρόμβη, Δασκαλιό και Κορωνήσι.

Το Τολό είναι από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου. Το αλλοτινό ψαροχώρι έχει μεταμορφωθεί σ’ έναν από τους πιο αγαπημένους παραθεριστικούς προορισμούς της Αργολίδας. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι ταυτόχρονα γραφική, ρομαντική και αναμφισβήτητα ειδυλλιακή.

Το Τολό διαθέτει μια πανέμορφη παραλία, στην οποία οφείλει - εν μέρει – και τη μεγάλη της η φήμη όλη η ευρύτερη περιοχή. Η καθαρή θάλασσα, η εκτεταμένη χρυσαφένια και ψιλή αμμουδιά (από την οποία πολύ εύστοχα ονομάστηκε η παραλία Ψιλή Άμμος) και η άρτια οργάνωση της παραλίας, είναι κάποιοι από τους λόγους έχουν καθιερώσει την παραλία του Τολού ως μια από τις κοσμικότερες της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να κάνετε μια βαρκάδα στα δυο μικρά νησάκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του κόλπου του. Στο νησάκι Ρόμβη σώζονται τμήματα από τα τείχη μεσαιωνικού κάστρου, ενώ στο νησάκι Δασκαλιό παλαιότερα λειτουργούσε ιεροδιδασκαλείο.

Στο Τολό λειτουργούν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Τολό παραθερίζουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Εδώ θα συναντήσετε οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης, να γευματίζουν στις παραλιακές ταβέρνες όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Αλλά σαν πέσει η νύχτα, οι δρόμοι τους χωρίζουν. Άλλοι προτιμούν να χαλαρώσουν ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων σε μια ήσυχη παραλιακή ταβέρνα ή καφέ – μπαρ, ενώ όσοι θέλουν να διασκεδάσουν, η έντονη νυχτερινή ζωή της περιοχής, ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Το Τολό, λόγο της γεωγραφικής του θέσης μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για την γνωριμία σας με τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία της Αργολίδας (Άργος, Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Ασίνη, Ναύπλιο). Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια με μικρά πλοία προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου (Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο).

Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Tολό, ξεχωρίζουν αυτές του Αυγούστου με την Πανσέληνο και η Γιορτή της Τράτας.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2752 360901           (+30) 2752 098730          (+30) 2752 028282                (+30) 2752 022977

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP