Νέα Κίος

Νέα Κίος

Παραλιακή κωμόπολη με μεγάλη τουριστική κίνηση. Βρίσκεται στο μυχό του Aργολικού κόλπου, 7 χλμ. δυτικά του Nαυπλίου. Χτίστηκε γύρω στο 1928 από πρόσφυγες των Aιολικών ακτών της Mικράς Aσίας, από την πόλη της Kίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο και τον ιερό ναό της Θεομάνας Οδηγήτριας, ο οποίος γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι στις 22 Aυγούστου.

Η Νέα Κίος αποτελεί ιστορική συνέχεια της Κίου της Μικράς Ασίας, πόλης 20.000 κατοίκων, χτισμένης στο μυχό του Κιανού κόλπου της Προποντίδας, έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας και επίνειο της Προύσας. Η σημερινή Νέα Κίος αποτελεί μικρή αλλά δυναμική πόλη 4.000 κατοίκων. Βρίσκεται απέναντι από το Nαύπλιο και απέχει 6 χλμ. από αυτό. Προνόμιο της Νέας Κίου η θαυμάσια ρυμοτομία, οι μεγάλοι και άνετοι δρόμοι. Τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι παραλίες της προσφέρονται ως χώροι περιπάτου και αναψυχής.

Ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί ολόφρεσκο ψάρι και εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες σε μεγάλη ποικιλία στις ταβέρνες της παραλίας, ή να απολαύσει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα. Μπορεί να αθληθεί ελεύθερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ κ.λ.π). Στη μεγάλη κεντρική πλατεία της Νέας Κίου θα κάνει τα ψώνια του, γιατί εκεί βρίσκεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Επίσης, μπορεί να γευθεί απίθανους παραδοσιακούς ουζομεζέδες! Η μεγάλη πολιτιστική ανάπτυξη της Νέας Κίου και η διαρκής παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα, την έχουν αναδείξει σε αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο-σημείο αναφοράς της Αργολίδας – ως την «ΚΙΟ» του Πολιτισμού.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2751 360000           (+30) 2751 062945          (+30) 2751 022190                (+30) 2751 063602

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP