Κρανίδι - Πόρτο Χέλι

Κρανίδι - Πόρτο Χέλι

Ο δήμος Κρανιδίου βρίσκεται στη Νότια Αργολίδα και συγκεκριμένα στην επαρχία Ερμιονίδας και περιλαμβάνει την πόλη του Κρανιδίου, το Πορτο Χέλι, την Κοιλάδα, τα Δίδυμα, τους Φούρνους και τους οικισμούς Λουκαΐτι, Ράδο και Πελεή. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν κτιστεί πολλές παραθεριστικές κατοικίες και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά στις υπέροχες παραλίες.

Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και εύκρατο κλίμα, που παράγει αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο, κρασί και οπωροκηπευτικά, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους ασχολούνται με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο, χτισμένο σε κλειστό απάνεμο όρμο με φυσικό λιμάνι. Βρίσκεται 84 χλμ. νοτιοανατολικά του Nαυπλίου.

Βρίσκεται νότια του Κρανιδίου σε απόσταση 7 χλμ., μόλις 180 χλμ. από την Αθήνα, και μπορείτε να το προσεγγίσετε και οδικώς και με ιπτάμενα δελφίνια. Έχει ένα φυσικό λιμάνι στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο όταν έχει άσχημο καιρό τα πλοία. Είναι η αρχαία πόλη των Αλιέων.

Θα κολυμπήσετε στην υπέροχη παραλία του, που διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

Ο Θουκυδίδης κάνει λόγο για αποβάσεις των Αθηναίων από τα πλοία τους στην πόλη κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Η αρχαία πόλη έχει βυθιστεί. Αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί κατά καιρούς υπάρχουν στα μουσεία Nαυπλίου και Σπέτσες. Είναι ένα γραφικό μέρος με μαγευτικές, απέραντες παραλίες με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και μικρούς γραφικούς κόλπους, ενώ υπάρχουν και μεγάλες τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες. Αν θέλετε μπορείτε να μάθετε σκι και αλλά θαλασσιά αθλήματα στις σχολές που υπάρχουν. Γίνονται θαλασσιά σπορ σκι, wind surfing, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις.

Επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, που σύμφωνα με την παράδοση ήταν το αγαπημένο καταφύγιο των Βερβερίνων πειρατών, τον πύργο της Έλλης και τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλιέων, στην απέναντι ακτή.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP