Ερμιόνη

Ερμιόνη

Η «θαλασσογέννητη πολιτεία» με το πλούσιο μυθικό και ιστορικό παρελθόν είναι χτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Aργολικής Xερσονήσου, στην πλαγιά του αρχαίου λόφου Πρωνός και απέχει 84 χλμ. από το Nαύπλιο.

Μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη ή αλλιώς μια πόλη- νησί, όπως την έχουν χαρακτηρίσει. Είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου. Αποτελείται από τους οικισμούς: Αχλαδίτσα, Ποδάρι, Πετροθάλασσα, Άγιοι Ανάργυροι, Κουβέρτα, Κινέτα. Στο Δήμο Ερμιόνης υπάγονται τα Τοπικά Διαμερίσματα Ηλιοκάστρου και Θερμησίας με τους οικισμούς: Βίλλες, Πλέπι, Αγία Αικατερίνη, Πηγάδια, Σωληνάρι, Μετόχι.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη γυναικεία βυζαντινή μονή των Αγίων Αναργύρων (με υπέροχες τοιχογραφίες και ιαματικό νερό στην αυλή της), το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό σπίτι και στο οποίο το 1827 έγινε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση. Στον περίβολό του θα δείτε τις προτομές των αγωνιστών αδελφών Μήτσα. Κοντά στο μουσείο βρίσκεται το παλιό σχολείο που χτίστηκε την εποχή του Καποδίστρια, πάνω σ’ ένα αρχαίο τείχος, ενώ πάνω στην κορυφή του Πρωνού δεσπόζει το εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης.

Η Ερμιόνη προσφέρει ιδανικές διακοπές συνδυάζοντας αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με τη ζωηρή διασκέδαση. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει στο βοριά το λιμάνι, που είναι το κατ΄ εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στο νοτιά τα Μανδράκια. Θα κολυμπήσετε στα Μανδράκια, την Κουβέρτα, το Σεντόνι και την Πετροθάλασσα.

Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το κρασί ή το ουζάκι του με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ.

Στην Eρμιόνη πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το «Γιαλά - Γιαλά» των Θεοφανίων, το Kαρναβάλι, η Γιορτή των ψαράδων την Kαθαρή Δευτέρα και το κάψιμο του Iούδα την Kυριακή του Πάσχα. Τον Aύγουστο γίνεται το Χορωδιακό Φεστιβάλ ενώ το Nοέμβριο διοργανώνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης.

Τα Μανδράκια είναι η πιο ζωντανή περιοχή της πόλης, προσφέροντας διασκέδαση μέχρι πρωίας. Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της Ερμιόνης, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου «Πρωνός», που την κορυφή του στολίζει ένα εκκλησάκι σε νησιωτικό ρυθμό η Αγία Ερμιόνη, χτισμένο στα θεμέλια του ναού της θεάς Ήρας και προσφέρει μια μοναδική θέα. Ο ορίζοντας ανατολικά φτάνει ως το Δοκό (ευρήματα από τα αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο), την Ύδρα και ακόμα μακρύτερα. Το μάτι από κει ψηλά αντικρύζει και τον κάμπο, γνωστό για τα εκλεκτά προϊόντα, «ρόδια ερμιονίτικα», μοναδική ελληνική καλλιέργεια, εσπεριδοειδή και κυρίως το φημισμένο λάδι. Άλλος ένας περίπατος που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι στο Μύλο, που βρίσκεται στο λόφο Κρόθι και από το εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP