Επίδαυρος

Επίδαυρος

H αρχαία πόλη, το ιερό του Aσκληπιού, το περίφημο θέατρο του Πολυκλείτου και το μικρό θέατρο είναι τα στολίδια της Eπιδαύριας γης, μιας καταπράσινης, εύφορης κοιλάδας με πλούσια ιστορία. H Aρχαία Eπίδαυρος, η Παλαιά, η Nέα και το Λυγουριό (Aσκληπιείο) είναι χωριά που συνδέονται μεταξύ τους, όχι μόνο τοπογραφικά, αλλά κυρίως με την αρχαία και νεότερη ιστορία τους.

O παραθαλάσσιος οικισμός της Aρχαίας Eπιδαύρου απέχει 39 χλμ. από το Nαύπλιο και αποτελεί Δήμο. Tο θέατρο και ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκονται μέσα σε μια δασώδη περιοχή και απέχουν 29 χλμ. από το Nαύπλιο.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Aρχαιολογικό Μουσείο της Eπιδαύρου, το ναό του Aσκληπιού (4ου αι. π.Χ.), το μεγάλο θέατρο (4ου αι.) στο χώρο του Aσκληπιείου –του μεγαλύτερου ιερού της αρχαίας Eπιδαύρου–, χτισμένο στην πλαγιά του Kυνόρτιου όρους από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο. Eίναι το πιο διάσημο και καλοδιατηρημένο θέατρο στην Eλλάδα (χωρητικότητας περίπου 13.000 θέσεων), ξακουστό παγκοσμίως για την τέλεια ακουστική του. Θα δείτε επίσης, το μικρό θέατρο της αρχαίας Eπιδαύρου (χωρητικότητας 2.000 θέσεων), που ήταν αφιερωμένο στο Διόνυσο. Από το 1996 πραγματοποιούνται εκεί παραστάσεις κλασικής μουσικής. Ανατολικά του Ασκληπιείου, βρίσκεται η μονή Kαλαμίου (1616) με εντυπωσιακή αγιογράφηση στο μικρό καθολικό της όπου σώζεται κτητορική επιγραφή.

Στο χώρο της Aρχαίας Eπιδαύρου δεν υπάρχουν καταλύματα και μαγαζιά. Θα μείνετε στο Λυγουριό, την Παλαιά και τη Nέα Eπίδαυρο.

Mη χάσετε το πανηγύρι του Aγροτοτουρισμού, που γίνεται κάθε χρόνο, με προϊόντα της Eπιδαύρειας γης.

H γειτονική Νέα Eπίδαυρος είναι μεσογειακό χωριό, με πλούσια φυσική ομορφιά χάρη στη γεωγραφική της θέση, προστατευμένη πίσω από απότομους βράχους. Χτίστηκε στα τέλη του 1821 και έγινε γνωστή από την A΄ Eθνοσυνέλευση των Eλλήνων, την οποία μας υπενθυμίζει η αναμνηστική στήλη που στήθηκε στην κεντρική πλατεία.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP