Βυτίνα

Βυτίνα

Από τα πιο γραφικά χωριά, χτισμένο σ’ ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο σε πλαγιά του Μαίναλου, σε υψόμετρο 1.040 μ. Βρίσκεται 38 χλμ. βορειοδυτικά της Tρίπολης και με τα στενά δρομάκια της, τα πετρόχτιστα σπίτια, τους παραδοσιακούς φούρνους, το υγιεινό κλίμα και τους φιλόξενους κατοίκους της δέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Η Βυτίνα, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας και είναι πάντα το πετράδι του Μαινάλου, όπως γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας. Απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος.

Αρχοντική και ωραία η Βυτίνα, με τα παλιά πετρόσπιτα της, τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της με διακοπές αξέχαστες.

Γύρω της σε μικρές αποστάσεις, υπάρχουν χωριά εκπληκτικής ομορφιάς, ποτάμια, πηγές, μνημεία ιστορικά, μοναστήρια, τόποι μαγικοί που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα των διακοπών στην Βυτίνα είναι ότι εδώ ο επισκέπτης τιμάται ιδιαίτερα με υψηλό επίπεδο τουριστικής φιλοξενίας. Παλαιά ωραία ξενοδοχεία, καλαίσθητα Αrt hotels, παραδοσιακοί αρχοντικοί ξενώνες, καλά εστιατόρια με άριστης ποιότητας φαγητό, ζεστά στέκια για καφέ και γλυκό, γραφικά μαγαζιά παραδοσιακής τέχνης και τοπικών αγνών διατροφικών προϊόντων, θα καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.

Απολαύστε έναν περίπατο στο δρόμο της Αγάπης, αφιερωμένο στους ερωτευμένους, και επισκεφθείτε την εκκλησία των Aγίων Aποστόλων (16ου αι.) και το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Παναγίας της Σφυρίδας, όπου λειτουργούσε κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, λίγο έξω από τη Βυτίνα.

Αν κάνετε τη διαδρομή μέχρι το χωριό Aλωνίσταινα, θα δείτε το πέτρινο σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Θεόδωρος Kολοκοτρώνης.


ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP