Βαλτεσινίκο

Βαλτεσινίκο

Γραφικό χωριό, σκαρφαλωμένο στο Μαίναλο, σε υψόμετρο 1.050 μ., χτισμένο ανάμεσα σε μηλιές, καρυδιές, λεύκες και έλατα. Φημίζεται για την παραγωγή ξύλινων παραδοσιακών επίπλων.

Το Βαλτεσινίκο, σκαρφαλωμένο σε μιά πλαγιά του Μαινάλου, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1.180 μέτρα, δεσπόζει σε όλο τον ορεινό όγκο της Αρκαδίας και αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ορεινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αρκαδίας. Σε απόσταση 216 χλμ. από την Αθήνα, 60 χλμ. από την Τρίπολη και μόλις 20 χλμ. από τη Βυτίνα, το Βαλτεσινίκο βρίσκεται στο κέντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος της Ορεινής Αρκαδίας.

Εκτείνεται σε συνολική έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ελατοσκέπαστη κατά το μεγαλύτερο μέρος και προσφέρεται για χειμερινό αλλά και θερινό τουρισμό υψηλών προδιαγραφών.

Ο οικισμός με πολλά πετρόκτιστα σπίτια, εντυπωσιακές εκκλησίες αλλά και την πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία, είναι γεμάτος ζωντάνια όλο τον χρόνο και διαθέτει αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα μικρά καφενεία υπόσχονται μεγάλες γευστικές απολαύσεις και μοναδικά παραδοσιακά γλυκά σε συνδυασμό με την εξαιρετική θέα που προσφέρουν. Γύρω απο τον οικισμό, σε μικρές αποστάσεις υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και αξιοθέατα που ανταμοίβουν τους επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Αργυρόκαστρο –το κάστρο των Μαγουλιάνων–, την εκκλησία των Aγίων Θεοδώρων με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο στις κατάφυτες πλαγιές του Mαίναλου, την εκκλησία του Aγίου Γεωργίου (1830) με οκταγωνικό τρούλο και σκαλισμένο με παραστάσεις τέμπλο και την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου, από όπου φαίνονται τα βράχια του Αϊ-Nικόλα.

Mία σκάλα με 100 σκαλοπάτια βγάζει στη σπηλιά, όπου βρίσκονται οι δύο ναοί, του Αϊ-Nικόλα και της Aνάληψης.


ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP