Τύρος

Τύρος

Η παραλία Τυρού - Σαπουνακαίικων είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που η απέραντη ακρογιαλιά του εκτείνεται μπροστά από τους ομώνυμους παράλιους οικισμούς. Βρίσκεται 75 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης και είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια αλλά και σε όσους αναζητούν την ηρεμία, την καθαρή θάλασσα, το καλό φαγητό και τις φθηνές τιμές.

Μόλις δέκα μέτρα από τη θάλασσα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ό,τι επιθυμήσει. Τις πρωινές ώρες η επιστροφή των ψαροκάικων στο μικρό λιμανάκι των Σαπουνακαίικων είναι μοναδικό θέαμα με τα ολόφρεσκα αλιεύματα να γίνονται ανάρπαστα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο, με ίχνη από κυκλώπεια τείχη και κατάλοιπα δύο ναών αφιερωμένων στον Aπόλλωνα. Ακόμη, το κάστρο του Ωριόντα, το εκκλησάκι του Προφήτη Hλία, χτισμένο στη θέση του ιερού του Aπόλλωνα Tυρίτη, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου της Καρυάς και τους Τρεις Ανεμόμυλους.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, ήρεμη και οι βάρκες φαντάζουν να αιωρούνται στα διάφανα νερά του λιμανιού. Θα κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού και στην πανέμορφη παραλία Τηγάνι, όπου βρίσκεται η σπηλιά των Ερωτευμένων. Η παραλία Τηγάνι είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, αιώρες, ξαπλώστρες, beach bar, ταβέρνες, καθώς και εξοπλισμό για θαλάσσια ποδήλατα και κανό.

Επίσης, παράλληλα με την παραλία του οικισμού βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφέ.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2757 360101           (+30) 2757 022222          (+30) 2757 029199                (+30) 2757 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP